Lumea la zi

Flota din avioane „cârpite”! De când cu sancțiunile, Moscova își repară navele de la dezmembrări

Avioane din Rusia - sursa foto - airlinestravel.ro
Sursa foto: airlinestravel.ro

Războiul pe care Rusia l-a declanșat prin Ucraina afectează din punct de vedere economic și țara lui Vladimir Putin. Pentru că Occidentul a decis să sancționeze Moscova, sovieticii se află în imposibilitatea de a mai cumpăra piese din străinătate și sunt nevoiți să își demonteze navele pentru a avea piese de schimb.

Aceste sancțiuni nu doar că au făcut ca Rusia să nu mai poată cumpăra piese pentru avioane din străinătate, dar nici măcar nu mai pot să facă lucrările de întreține necesare pentru aeronave. Conform Digi24, cele mai multe dintre avioanele pe care le folosesc companiile din Rusia sunt produse în teritorii occidentale. De asemenea, una dintre cele mai mari firme aeriene din lume, Aeroflot trece prin clipe grele. În a doua perioadă trimestrială din 2022 compania a raportat pierderi de 22% când vine vorba de traficul aerian.

Dificultăți pentru companiile aeriene din Rusia

În cazul avioanelor Suhoi Superjet situația este și mai dificilă. Chiar dacă acestea sunt construite în Rusia, piesele necesare pentru construcția lor sunt produse în afara țării. Referitor la navele de acest tip, o sursă a spus pentru publicația Reuters că în acest moment, un motor de Suhoi Superjet a fost scos și urmează să fie pus pe o altă aeronavă de acest fel pentru a putea zbura.

Momentul în care o țară recurge la dezmembrarea unor avioane pentru ca alte aeronave să poată fi funcționale este un semn că firmele aeriene din statul respectiv traversează o perioadă grea din punct de vedere financiar. Totuși, se pare că situația în care se află Rusia are un grad de dificultate care nu a mai fost întâlnit până în acest moment.

Anumite voci din Occident spun că țara lui Vladimir Putin va trebui să depășească o mare provocare. Mai precis, conform sursei menționate anterior, există mai multe aeronave,c um ar fi : Boeing 737 MAX, Boeing 787 sau A350 care funcționează pe baza unor tehnologii care trebuie adaptate în permanență la condițiile actuale. Astfel, indiferent de cât de pricepuți sunt inginerii ruși, menținerea în funcțiune a acestor avioane va reprezenta o adevărată corvoadă.

Nu mai zboară avioanele

Pentru a înțelege dificultățile prin care trece flota din Rusia în acest moment, Reuters a consultat informații oferite de Flightradar24 și au ajuns la următoarea concluzie: 15% din avioanele Rusiei nu au mai zburat deloc de când a început luna iulie. Această valoarea procentuală se exprimă prin circa 50 de aeronave Aeroflot.

În total, conform sursei menționate anterior, flota Aeroflot este formată în mare parte din nave de la Boeing, în număr de 134 și din 146 de avioane Airbus. La acestea se mai adaugă și 80 de aeronave Suhoi Superjet-100.