Infofinanciar > Lumea la zi > Războiul din Gaza nu se va termina prea curând. Ar putea fi încă șapte luni de lupte
Lumea la zi

Războiul din Gaza nu se va termina prea curând. Ar putea fi încă șapte luni de lupte

gaza (sursă foto: dreamstime)
Sursa foto dreamstime.com

Tzaji Hanegbi, consilierul pentru securitate națională al Israelului și mâna dreaptă a premierului Benjamin Netanyahu, a estimat miercuri că războiul din Gaza va continua cel puțin până în 2024.

„Războiul va fi lung. Și în acest an se așteaptă să mai fie încă șapte luni de lupte”, a declarat el într-un interviu radiofonic.

Hanegbi a calificat Spania, Irlanda și Norvegia drept țări „ostile”. Statele menționate au recunoscut statul Palestina. Anterior, ministrul spaniol de externe, José Manuel Albares, a făcut apel la „responsabilitatea istorică comună pentru a articula o acțiune comună euro-arabă în favoarea păcii”.

Albares și președintele guvernului, Pedro Sánchez, s-au întâlnit la Madrid cu prim-ministrul palestinian, Mohamed Mustafa. La întâlnire au fost prezenți și miniștrii de externe din Qatar, Iordania, Arabia Saudită și Turcia.

Anterior, s-a aflat că SUA nu crede că Israelul a început operațiunea militară majoră de la Rafah. Mai mult această acțiune ar fi schimbat politica sa față de Israel. Marți seară, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, a definit cum ar arăta o astfel de operațiune, conform elpais.com.