Infofinanciar > Lumea la zi > Războaiele vor domina discuțiile din cadrul G7! Miniștrii de externe caută calea spre pace
Lumea la zi

Războaiele vor domina discuțiile din cadrul G7! Miniștrii de externe caută calea spre pace

G7 (sursă foto: dreamstime)
sursa foto arhiva companiei

Eforturile de a pune capăt războaielor din Orientul Mijlociu și Ucraina vor domina reuniunea din această săptămână a miniștrilor de externe din cadrul G7, a declarat luni cel mai înalt diplomat italian, Antonio Tajani, gazda reuniunii, în timp ce Occidentul se luptă să se facă auzit.

Reuniți pe pitoreasca insulă Capri în perioada 17-19 aprilie, miniștrii marilor puteri occidentale vor prezenta un front unit pentru a cere încetarea focului în Gaza și o dezescaladare a tensiunilor dintre Israel și Iran.

Miniștrii din Statele Unite, Italia, Germania, Japonia, Franța, Marea Britanie și Canada vor reitera, de asemenea, sprijinul deplin acordat Ucrainei în războiul său de doi ani împotriva unei Rusii mai puternice.

„Nu este ușor în acest moment. Dar cred că diplomația este crucială”, a declarat ministrul de externe Antonio Tajani pentru Reuters înainte de reuniunea de trei zile pe care o va prezida. „Poziția noastră internațională este foarte clară … Suntem uniți. Acest lucru este crucial”, potrivit Reuters.