Infofinanciar > Lumea la zi > Rachetele rusești pot ajunge în România. Moscova și-a creat o fortăreață impenetrabilă
Lumea la zi

Rachetele rusești pot ajunge în România. Moscova și-a creat o fortăreață impenetrabilă

crimeea sursa: Black News
FOTO: blacknews.ro

Generalul Mircea Mândrescu a explicat care sunt riscurile care planează asupra României în cazul în care Federația Rusă va pune in funcțiune echipamentele militare din Crimeea. Cadrul militar a precizat că raza de acțiune a rachetelor instalate de forțele ruse în Crimeea este de 200 de kilometri.

Mândrescu, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, a precizat că armamentului deținut de Moscova în Crimeea poate atinge ținte situate pe o rază de 200 de kilometri. Prin urmare, pot fi atinse obiective situate în strâmtorile Bosfor și Dardanele.

Analiza generalului Mircea Mândrescu

”Astea sunt razele de acțiune. Deci, din Crimeea raza de acțiune de 200km pentru anumite categorii de armament poate avaria obiective situate în  Bosfor şi Dardanele.

În ceea ce privește apărarea antinavă și apărarea antiaeriană, capabilitatea de lovire și descoperire a rușilor merge până aproape de Dardanele”, a explicat Mândrescu.

Generalul își completează explicația și adaugă faptul că instalațiile militare au fost construite ilegal de ruși după anexarea ilegală din 2014. În acest context, conștienți de faptul că odată cu trecerea timpului construcția ar putea fi criticată de organismele internaționale, rușii au construit o altă instalație de genul celei din Crimeea în Kaliningrad în bazinul Mării Nordului dar și în Siria unde au un port și un aeroport.

”Este un A2AD construit după 2014, când și-au dat seama, știau, era evident că tot ce au făcut este ilegal și s-au gândit că s-ar putea ca în viitor să aibă de-a face cu o forță care ar putea să vină împotriva lor. Au făcut un A2AD în Kaliningrad, la Marea Nordului şi în Siria, acolo unde au un port și un aeroport”, a punctat Mândrescu.

Kremlinul și-a creat o fortăreață de la Kaliningrad până în Marea Neagră

Toate aceste puncte militare construite de Kremlin i-au permis Federației Ruse să transforme mare parte din Europa de Est începând de la enclava Kaliningrad și până în Crimeea într-o fortăreață, care, în accepțiunea Moscovei este greu de penterat.

”Când le pui cap la cap pe toate, observi că Rusia, nu doar în ceea ce privește bazinul Mării Negre ci în ceea ce privește și alte bazine, s-a transformat, într-o fortăreață, care, din punctul lor de vedere este greu de atins, greu de pătruns”, completează generalul.

Însă, există și un revers al medaliei, în cazul nostru, Crimeea prin infrastructura pe care o are, două poduri și mai multe lacuri, oferă Ucrainei posibilitatea să disloce trupele din teritoriul principal și să le direcționeze spre Crimeea.

””Harta este foarte bună pentru a demonstra acțiunile terestre. Crimeea, de ce este problematică aici? Există două poduri și lacuri, care oferă capabilități de trecere superioare, ceea ce poate să-i ajute pe ucraineni să vină cu trupe, să le concentreze de pe teritoriul principal și ulterior să vină spre Crimeea. Aici, Crimeea se îngustează, de aia spuneam că și pentru rușii de aici e posibil să se ducă să intre și de aceea își pregătesc bine terenul pentru apărare” potrivit Antena 3 CNN.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.