Infofinanciar > Info > Putin are puterea să ucidă 34 de milioane de oameni! O simulare sumbră arată efectele posibile ale unui atac nuclear
Info

Putin are puterea să ucidă 34 de milioane de oameni! O simulare sumbră arată efectele posibile ale unui atac nuclear

Putin sursa foto metro.uk
sursa foto: metro.uk

O simulare a ceea ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar lansa un atac nuclear a prevăzut 34 de milioane de morți, urmând o propagare și un dezastru la nivel mondial.

Milioane de morți și repercusiuni „posibil catastrofale” pentru Rusia și NATO sunt prezise de „Planul A”, o simulare care descrie distrugerile, în cazul în care președintele rus Vladimir Putin ar declanșa armele nucleare.

Un atac nuclear ar duce la moartea a 34 de milioane de oaneni

Simularea a fost publicată pentru prima dată în 2017 de către cercetătorii de la Universitatea Princeton care lucrează cu Programul pentru Știință și Securitate Globală (SGS), care a văzut un nou interes pentru acest sistem în urma evenimentelor din războiul din Ucraina.

Potrivit unuia dintre arhitecții Planului A, simularea ar putea demonstra „posibila componentă nucleară” a crizei actuale din Ucraina. Dr. Alex Glaser, vorbind pentru Newsweek, a declarat: „Aceasta este cea mai gravă criză cu o potențială dimensiune nucleară în care sunt implicate Rusia și Statele Unite/NATO de la sfârșitul Războiului Rece, chiar dacă riscul unui război nuclear este încă considerat „mic” – așa cum susțin mulți analiști.

„O criză precum cea cu care ne confruntăm în prezent are deseori ca rezultat o comunicare eronată între părți, exacerbată de faptul că au rămas foarte puține linii de comunicare active între Rusia și SUA/NATO.”, a mai spus el potrivit Daily Star.

Modelul folosește statistici exacte privind forța nucleară și, în acest caz, indică faptul că 34,1 milioane de oameni vor pieri în câteva ore. Deși statisticile nu iau în considerare decesele suplimentare cauzate de precipitațiile nucleare, numărul persoanelor rănite ar crește la 55,9 milioane.

Realizatorii simulării au spus că „Ceea ce urmează este o descriere a modului în care un conflict între Rusia și Statele Unite ar putea escalada de la un război convențional la un război nuclear total. Simularea se bazează pe poziții de forță, ținte și estimări reale ale fatalității”, în clipul de prezentare a exercițiului.

Videoclipul poate fi urmărit pe platforma YouTube, observația de deschidere a simulării adresată telespectatorilor include un avertisment terifiant cu privire la modul în care clipul se ajustează la „estimările de fatalitate”.

Simularea a fost creată inițial în urmă cu trei ani, dar a căpătat recent popularitate datorită imaginilor care înfățișează potențialele orori la nivel mondial ale unui război nuclear.