Infofinanciar > Lumea la zi > E sau nu e vina lui Putin? Americanii spun că nu el a ordonat moartea lui Navalnâi în februarie
Lumea la zi

E sau nu e vina lui Putin? Americanii spun că nu el a ordonat moartea lui Navalnâi în februarie

Evgheni Prigojin t6.md
sursă foto: arhiva companiei

Ies noi detalii la iveală despre moartea lui Alexei Navalnîi din luna februarie a acestui an. Cel mai important opozant al lui Putin a decedat într-o închisoare din Arctica, iar acest eveniment a provocat un nou val de sancțiuni care vizează economia Rusiei.

De asemenea, cele întâmplate au dat peste cap negocierile deja realizate cu greu pentru schimbul de prizonieri între Rusia și Occident. În plus, moartea lui Navalnîi a lăsat opoziția, deja tulburată, din Rusia în dezordine. Este posibil ca președintele rus Vladimir Putin să nu fi planificat ca acest lucru să se întâmple, scriu acum jurnaliștii The Wall Street Journal.

Agențiile de informații americane au stabilit că Putin probabil nu a ordonat ca Navalnîi să fie ucis, au declarat persoane familiare cu acest subiect. Acum , această informație este o constatare care adâncește misterul privind circumstanțele morții sale.

Evaluarea nu contestă vinovăția lui Putin pentru moartea lui Navalnîi, ci mai degrabă constată că probabil nu a ordonat acest lucru în acel moment. Constatarea este larg acceptată în cadrul comunității de informații. Și este împărtășită de mai multe agenții, inclusiv de Agenția Centrală de Informații, Biroul Directorului de Informații Naționale și unitatea de informații a Departamentului de Stat.