Infofinanciar > Educație financiară > Metoda genială pentru a obține o dobândă bancară bună. Ce ne învață agenții imobiliari
Educație financiară

Metoda genială pentru a obține o dobândă bancară bună. Ce ne învață agenții imobiliari

Metoda genială pentru cea mai bună dobândă
Sursă foto: economedia.ro

Un consultant financiar a expus recent o metodă ingenioasă prin care cetățenii români pot diminua ratele bancare. Putem evita necesitatea migrației între instituții financiare. Victor Apetrei, recunoscut pentru competența sa în domeniul financiar, a dezvăluit o strategie simplă. Dar eficientă, menită să asiste consumatorii în obținerea unor dobânzi mai reduse și a unor rate lunare mai accesibile.

Victor Apetrei a împărtășit această descoperire inedită printr-o postare pe rețelele de socializare, atrăgând atenția asupra unui truc „perfect legal” pentru reducerea dobânzilor la creditele bancare. A povestit cum, colaborând cu un client, a descoperit accidental o metodă de a obține rate mai mici la aceeași bancă, fără a recurge la procesul de refinanțare.

Metoda pentru obținerea unei dobânzi mai bune pentru credit

Primul pas al acestei strategii presupune comunicarea către banca la care ai creditul despre găsirea unei oferte mai atractive la o altă instituție financiară și intenția de a-ți transfera creditul. Cel de-al doilea pas constă în a lua cererea de transfer acasă și așteptarea reacției băncii curente. Apetrei explică că în multe situații, băncile sunt dispuse să ofere condiții mai favorabile pentru a păstra clienții existenți, mai ales în contextul unei competiții intense pe piața creditelor.

Unul dintre exemplele prezentate de Apetrei ilustrează eficiența acestei strategii. Unul dintre clienții săi a reușit să obțină o reducere semnificativă a ratelor lunare. Fără a fi nevoie să-și transfere creditul la o altă bancă. Prin simpla exprimare a intenției de a migra la o altă instituție. Acesta a fost recompensat cu o ofertă similară celei de la o altă bancă. Fără a implica costuri suplimentare sau formalități birocratice.

Metoda prezentată de Victor Apetrei

Metoda prezentată de Victor Apetrei reprezintă o soluție simplă și eficientă pentru românii care doresc să-și reducă costurile asociate creditelor bancare. Comunicarea deschisă cu banca și exprimarea intenției de a pleca pot aduce beneficii semnificative în ceea ce privește dobânzile și ratele lunare. Fără a fi necesar să se treacă prin procesul de refinanțare. Într-o perioadă în care competiția între bănci este intensă. Consumatorii pot valorifica această oportunitate pentru a obține condiții mai avantajoase pentru împrumuturile lor.

,,Pasul 1: Spune-i băncii la care ai creditul că ai găsit o oferă mai bună. Cu 5,8% dobândă fixă și că vrei să te muți.

Pasul 2: Ia acasă cererea și până diseară sau până a doua zi lucrătoare, șansele sunt că vei primi un telefon de la banca la care ești.

Își vor oferi aceeași ofertă sau poate un pic mai bună, ca să nu pleci de la ei. Băncile au foame foarte mare în perioada asta și încearcă să capete fiecare cât mai mult din cota de piață a clienților pe credite”, a conchis consultantul financiar, conform dailybusiness.ro.