Infofinanciar > Lumea la zi > Putin despre atentatul din Moscova: „după crima lor, au încercat să plece în Ucraina? Cine îi aştepta acolo?”
Lumea la zi

Putin despre atentatul din Moscova: „după crima lor, au încercat să plece în Ucraina? Cine îi aştepta acolo?”

Aliatul lui Putin spune că NATO ajută la atacurile asupra Rusiei
Sursa arhiva companiei

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse acuză Ucraina pentru atentatul terorist din Moscova, de la Crocus City Hall. „Ştim cine a comis această atrocitate, ceea ce ne interesează este sponsorul” a declarat președintele.

Chiar dacă Statul Islamic a revendicat atacul, Vladimir Putin susține că aceștia au o legătură strânsă cu Ucraina. Preşedintele rus a menționat că atacatorii au încercat să fugă către teritoriul ucrainean înainte de a fi capturați. „Ştim că această crimă a fost comisă de islamişti radicali cu o ideologie împotriva căreia lumea islamică încearcă să lupte de secole. Ştim cine a comis această atrocitate împotriva Rusiei şi a poporului său. Ceea ce ne interesează este sponsorul”, a declarat Putin.

Deasemenea Putin a vorbit și despre metodele inumane și oribile folosite de naziști pentru a-și atinge obiectivele spunând că „Este important să răspundem la întrebarea de ce teroriştii, după crima lor, au încercat să plece în Ucraina? Cine îi aştepta acolo? Cei care sprijină regimul de la Kiev nu vor să fie complici ai terorii şi susţinători ai terorismului, însă apar multe întrebări. Imediat, se pune întrebarea, cine beneficiază de pe urma acestui atac? Această atrocitate poate fi un nou episod din seria încercărilor care, după 2014, luptă împotriva ţării noastre prin intermediul regimului neonazist de la Kiev. Naziştii, se ştie, nu au evitat niciodată să folosească cele mai murdare şi mai inumane metode pentru a-şi atinge obiectivele”.

Cu toate acestea Occidentul și autoritățile ucraineii neagă cu fermitate implicarea Ucrinei în acest masacru. Nu au fost găsite dovezi care să demonstreze implicarea Ucrainei, conform România TV.