Infofinanciar > Lumea la zi > Protestatarii israelieni cer un acord cu Gaza! Drumurile au fost blocate
Lumea la zi

Protestatarii israelieni cer un acord cu Gaza! Drumurile au fost blocate

gaza (sursă foto: dreamstime)
Sursa foto: arhiva companiei

Protestele menite să preseze guvernul israelian să ajungă la un acord cu Hamas privind luarea de ostatici au început duminică, 7 iulie, în întreaga țară. Manifestanții au blocat drumurile și au pichetat casele miniștrilor guvernului.

Protestele au început la ora 6:29, corespunzând orei atacului Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, potrivit presei israeliene. Demonstranții au ieșit pe străzi. Ei au blocat traficul la orele de vârf în principalele intersecții din întreaga țară. Au incendiat pentru scurt timp anvelope pe principala autostradă Tel Aviv-Jerusalem, înainte ca poliția să elibereze calea.

Eforturile de a obține un acord privind luarea de ostatici între Israel și Hamas în Gaza, după nouă luni de război, au luat amploare în ultimele zile. Oficialii și-au exprimat optimismul. Dar afirmă că există în continuare diferențe între părți.

Autoritățile sanitare din Gaza spun că peste 38 000 de palestinieni au fost uciși în ofensiva lansată ca răspuns la atacul Hamas asupra sudului Israelului, în care au fost ucise 1 200 de persoane și peste 250 au fost luate ostatice, conform bilanțului israelian, informează reuters.com