Infofinanciar > Info > Va fi nevoie de o zi de lockdown pe săptămână pentru a ajuta Pământul? Ce spune Ion Cristoiu despre această măsură
Info

Va fi nevoie de o zi de lockdown pe săptămână pentru a ajuta Pământul? Ce spune Ion Cristoiu despre această măsură

Cristache și Cristoiu - sursa foto - YouTube EVZ Capital
Sursa foto - YouTube EVZ Capital

În anul 2020, din luna martie și până în luna mai, omenirea a trecut printr-un lockdown. După această perioadă de izolare, oamenii au avut de-a face cu boala în sine, cu vaccinuri, cu restricții, cu un proces de adaptare la noua viață. Cumva ironic, deși oamenii au fost afectați în mod negativ de către perioadele de lockdown, mediul înconjurător pare că a prosperat în această perioada. Oamenii nu au mai călătorit, aerul nu a mai fost poluat, iar natura nu a mai fost atât de exploatată. Pentru că Pământul să fie ajutat în continuare s-a lansat o nouă teorie, mai precis instituirea unei zile de lockdown pe săptămână.

Dezbaterea acestei teorii în podcast

Teoria este dezbătută și de reputatul jurnalist Ion Cristoiu care este convins că e doar o chestiune de timp până când aceasta va deveni realitate. „Eu am spus și în pandemie că una din concluziile trase de presă după pandemie este că în momentul în care omul a stat acasă o zi, au trăit bine șerpii și restul… Deci se pregătește la nivelul planetei, o zi în care omul nu mai iese din casă.”, a subliniat Ion Cristoiu în cadrul podcastului EVZ Capital „Cristache și Cristoiu”.

Într-o notă ironică, jurnalistul Ionuț Cristache a propus ca ziua de lockdown să fie – dacă se poate – una din cele lucrătoare, de preferat chiar cea mai problematică dintre cele cinci. „Scurtăm săptămâna de muncă. Poate să fie Luni, dacă nu ieșim din casă? Eu aș fi de acord cu ziua de Luni.” În susținerea faptului că această teorie nu este doar o conspirație, Ion Cristoiu consideră că există deja pregătite justificările pentru o asemenea măsură.

„Lockdown – o zi pe săptămână. În timpul ăsta crește iarba, ies șerpii, ies furnicile… O să vedeți că în felul acesta se va dovedi, va arăta imediat, că în acea zi în care stau toți, și ăia din junglă, se va dovedi că în felul acesta se repară și atmosfera…”

Deși au un număr de cazuri relativ redus, China și-a închis milioane de cetățeni în case, în ceea ce este cu siguranță cel mai drastic lockdown văzut în această pandemie.

Jurnalistul Ion Cristoiu sugerează că măsurile extreme luate în China sunt justificate doar de frica autorităților care se tem că sistemul de sănătate se va colapsa și că pandemia va mătura cea mai populată țară din lume.

„Această politică de 0 COVID nu este chiar aberantă pentru că ei sunt un miliard și jumătate de oameni.”, a subliniat Ion Cristoiu.