Infofinanciar > Info > Demisie neașteptată la postul de televiziune B1 TV! Care este motivul pentru care Silviu Mănăstire a închis „dosarul”
Info

Demisie neașteptată la postul de televiziune B1 TV! Care este motivul pentru care Silviu Mănăstire a închis „dosarul”

sursa gandul.ro
sursa gandul.ro

Este vorba despre cunoscutul jurnalist Silviu Mănăstire, care a anunțat că pleacă de la B1 TV, unde a realizat timp de 7 ani principalul talk-show politic. Motivele pentru care a luat această decizie au fost publicate pe pagina personală de Facebook. 

Parcă nicăieri jurnalistul nu și-a găsit locul, deși, la B1 TV emisiunea a rezistat cel mai mult. În 2013, acesta părăseşte postul de televiziune Realitatea TV şi pleacă cu tot cu emisiune la România TV. Ca mai apoi, în 2014 să ajungă la B1 TV unde a lucrat până în prezent.

Mesajul integral al lui Silviu Mănăstire

 

The show must go on.

O mulţime de binevoitori in sensul propriu al cuvântului dar şi mulţi alti binevoitori cu ghilimelele de rigoare ma întreabă direct sau prin intermediari dacă am plecat de la B1TV. Răspunsul este DA. Colaborarea mea cu aceasta televiziune s-a închieiat după şapte ani. Înainte de a pleca am avut un binemeritat concediu in care am rezolvat multe lucruri personale.

Trebuie sa le mulţumesc încă o data aici şi acum oamenilor minunaţi, telespectatorilor mei, care au fost alături de mine in aceasta aventura. Fără pile, fără cunoştinţe si relaţii am construit un brand cu voi alături. In breasla asta au fost vremuri in care şefi din SRI hotărau cine moderează emisiuni la tv. Emisiunea va aparţine. Ştiu ca veţi fi alaturi de mine, aşa cum am spus la finalul ultimului dosar: in vremuri mai bune, in locuri mai bune.

Nu exista nicio teorie a conspiraţiei in ceea ce priveşte plecarea mea, deci trebuie sa ii dezamăgesc pe iubitorii de bârfe. Nu ma consider vedeta media şi aşa cum se întâmpla in viaţa fiecăruia dintre noi, din când in când, joburile se schimba, proiectele se schimba. Este valabil şi pentru profesia de jurnalist. De aceea nu am folosit plecarea mea pentru a face din ea o ştire. Sutele de mesaje primite in ultimele săptămâni m-au obligat sa va dau aceste explicaţii.

De ce am plecat? Pentru ca tot aşa cum se întâmpla in viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, la un moment dat, te saturi de oameni, de locuri, alţii la rândul lor se satura poate de tine. Se numeşte rutina. Uneori e buna, de cele mai multe ori nu.

Câteva lucruri trebuie însă precizate: Dosar de politician a fost emisiunea de prime time a postului B1TV. Ne-am bătut de la egal la egal cu cei mari din branşa. Cu formate de televiziune bine finanţate şi cu mega echipe in spate. Am câştigat, am si pierdut. Nimeni nu ne-a ignorat însă. A fost doar munca mea si a unui tânăr si pasionat producator de televiziune pe nume Alexandru Chiritoi. Îţi mulţumesc Alex!

Cei mai importanţi si relevanţi politicieni, mai simpatici sau nesimpatici, au venit sa dea răspunsuri la întrebările dumneavoastră adresate de mine. In şapte ani nu a scăpat niciunul deşi de multe ori nu veneau tocmai foarte fericiti in studio. Sau dacă nu veneau “pentru ca nu aveam haz” cum îmi spunea un “mare lider”, cu siguranţa se uitau la emisiune cu infrigurare.

PS: atat timp cât Dosar de politician a fost emisiunea de prime time a televiziunii B1TV profitul acestui post de news& talk-show politic a fost de peste 6 milioane de euro