Lumea la zi

Propagandistul Kremlinului, Vladimir Soloviov, a lansat un atac furibund la adresa Germaniei: „E timpul să trimitem un mesaj clar”

Vladimir Soloviov
Sursă foto: Aktual24

Principalul propagandist al Kremlinului, Vladimir Soloviov, a lansat mai multe atacuri verbale dure la adresa Germaniei, după ce Guvernul de la Berlin a anunțat că ia în considerare să trimită tancuri Ucrainei. Printre altele, Soloviov i-a catalogat pe oficialii germani drept „naziști nenorociți”.

În discursul său, portavocea Kremlinului a mai avertizat că, dacă va furniza armatei ucrainene tancuri Leopard 2, Germania devine o țintă legitimă pentru Rusia.

„E timpul să trimitem un mesaj clar: considerăm că Germania este parte a conflictului și că tancurile germane care vor fi trimise (n.r. – în Ucraina) ne vor duce cu siguranță la concluzia că teritoriul Germaniei, bazele militare și alte obiective sunt ținte legitime. NATO vrea să participe în mod viclean la acest război, pretinzând că nu luptă. S-o credeți voi! Iar Pistorius (n.r. – ministrul apărării din Germania) va rămâne în istorie ca un cretin care transformat Germania într-un morman de ruine. La fel și Scholz! Și Baerbock (n.r. – ministrul de externe german)! Iar poporul german va afla ce lideri naziști a crescut și adus la putere. Asta e părerea mea subiectivă”, a spus Vladimir Soloviov, în cadrul emisiunii sale de la postul Rusia-1, scrie Digi24.

Acuze grave aduse Germaniei

De asemenea, propagandistul Kremlinului a acuzat Germania că, timp de opt ani, a omorât mai mulți oameni  din regiunea Donbas, inclusiv niște copii.

„Noi suntem agresorul? Nenorociților, de opt ani alimentați regimul nazist din Ucraina. De opt ani omorâți oameni în Donbas. De opt ani mințiți prin gura «mamei» Merkel. Nu ați văzut tragedia din Donbas, omorârea copiilor din Donbas. Iar acum pozați în ce? Farisei europeni! Naziști nenorociți!”, a mai spus Soloviov.

Declarațiile lui Vladimir Soloviov vin în contextul în care, miercuri, Guvernul de la Berlin a anunțat că se gândește serios să trimită Ucrainei un număr de 14 tancuri Leopard 2 în Ucraina, Această măsură a fost ulterior confirmată și de cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, în timpul unei ședințe de cabinet.

Amenințări și la adresa Franței

Realizatorul rus de televiziune, Vladimir Soloviov, a lansat zilele trecute mai multe amenințări la adresa Franței, după ce președintele din Hexagon, Emmanuel Macron, a anunțat că va trimite vehicule blindate armatei ucrainene.

„Macron a zis că oferă tancuri ușoare. Așa că trebuie să trimitem trupe în Paris! Și să nu ne mai retragem trupele de acolo niciodată! Proștii de Gorbaciov și Elțîn au retras trupele noastre din Europa de Est. Prostul de Hrușciov a închis baza noastră din Finlanda. După al Doilea Război Mondial, americanii încă ocupă zone întinse din Europa. Trupele lor sunt staționate acolo! Noi ce căutăm acasă?!”, a mai spus Soloviov, scriu cei de la Pro TV.

Europa, ținta loviturilor nucleare preventive

Acum două săptămâni, mai mulți propagandiști din mediul mass-media rusesc, printre care și Vladimir Soloviov, au cerut autorităților de la Moscova să reia efectuarea testelor nucleare și să aplice mai multe lovituri nucleare preventive.

În cadrul unei emisiuni televizate pe canalul Rusia-1, aceștia au purtat o discuție cu un oficial din Duma de Stat, care a declarat că, deși nu este „cel mai mare specialist” în teste nucleare, este „mai mult decât sigur” că acestea ar putea fi reluate „destul de repede”.

„Domeniul în care avem o paritate evidentă este cel al focoaselor nucleare”; „Facem o greșeală imensă dacă nu îmbunătățim acest domeniu. Ar trebui să fie perfecționată cu lucruri noi dezvoltate. Ar trebui să o punem în valoare și să nu ne fie frică de ea. Dacă încercați altceva, câini, vă vom lovi în cap cu un baston nuclear”, a spus la acea vreme oficialul rus, scriu cei de la G4Media.