Infofinanciar > Info > Prognoza meteo pentru perioada următoare. Meteorologii anunță vreme instabilă și temperaturi peste cele normale
Info

Prognoza meteo pentru perioada următoare. Meteorologii anunță vreme instabilă și temperaturi peste cele normale

prognoza meteo, meteo, sursă foto dreamstime
FOTO:DREAMSTIME.COM

Vremea se va schimba radical în perioada următoare. Meteorologii spun că temperaturile vor depăși 20 de grade Celsius, doar că în anumite zone ale țării va ploua torențial. În perioada ce urmează vremea va fi instabilă. Se vor înregistra temperaturi specifice tuturor anotimpurilor.

În partea de sud a țării, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea posibil și în sudul Moldovei, valorile termice se vor situa între 10 și 13 grade Celsiu, în restul țării cerul va fi mai mult noros, iar pe alocuri vor fi precipitații restrânse sub formă de ploaie.

În zonele montane va ninge dar foarte puțin

În Maramureș, estul Transilvaniei și nordul Moldovei nu este exclus să apară lapovița sau chiar ninsori. În zonele de munte se vor înregistra precipitații sub formă de ninsori însă vor fi slabe cantitativ.

„Mâine avem temperaturi mai ridicate decât normele în partea de sud a țării, respectiv in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, poate și sudul Moldovei. Aici  sa depasim poate și 10 grade pentru că aici și soarele se arată mai mult decât in restul teritoriului. Deci astăzi și mâine maxime de pana la 12-13 grade. În rest, un cer mai mult noros.

Vor fi si precipitatii, pe spatii restranse, în principal sub forma de ploaie. În noaptea care urmează nu excludem ca trecător prin Maramureș, estul Transilvaniei și nordul Moldovei să fie lapoviță sau chiar ninsori, în timp ce la munte, de asemenea, vor fi precipitații, în principal sub formă de ninsoare, dar și acestea slabe cantitativ”, a precizat Mihai Timu, meteorolog ANM.

Vineri vom avea temperaturi de 20 de grade Celsius

În a doua zi a săptămânii vremea se va încălzi considerabil, valorile termice vor depăși cu mult normalul pentru această perioadă a zilei. În zonele de sud, sud-estice, se vor înregistra cele mai mari abateri față de norme. Termometrele vor indica valori de 17-18 grade Celsius în cursul zilei de miercuri, după care spre finalul săptămânii temperaturile pot ajunge chiar și la 20 de grade Celsius, spre deosebire de restul teritoriului unde temperaturile vor oscila între 10 și 15 grade Celsius.

În regiunile de nord a țării, ne putem aștepta la precipitații mai multe care vor cădea sub formă de ploaie, în timp ce în jumătatea de sud și de sud est a țării lanțul muntos va împiedica formarea norilor.

„De marți spre jumătatea săptămânii vom vorbi de o vreme deosebit de caldă în mare parte din regiuni. În cele sudice, sud-estice se vor simți cele mai mari abateri față de norme. Aici așteptam maxime de de 17-18, iar spre joi, vineri chiar spre 20 de grade, în timp ce în restul teritoriului acestea sa fie cuprinse în general între 10-15 grade.

Este din nou o vreme împărțită – jumătatea de nord va avea practic temporar de precipitatii mai multe, sub forma de ploaie. Aici, în partea de sud, sud-est suntem feriți de lanțul muntos, de aceste circulației vestice intense”, a explicat Mihai Timu pentru realitatea.net.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.