Infofinanciar > Info > Vremea din martie, extrem de indecisă! Unde va ploua și unde vor crește temperaturile peste valorile normale
Info

Vremea din martie, extrem de indecisă! Unde va ploua și unde vor crește temperaturile peste valorile normale

playtech.ro
Credit imagine: playtech.ro

În prima lună de primăvară, variațiile de temperatură și precipitații vor fi semnificative. Totuși, sudul țării va avea parte de temperaturi mai blânde în primele săptămâni din martie. De Ziua Femeii, cele mai multe termometre vor indica o maximă de 18 grade.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut o prognoză care acoperă perioada 6 martie – 3 aprilie 2023. Previziunile meteo sunt divizate pe săptămâni.

Anunțul făcut de ANM

„Pe parcursul săptămânii viitoare, valorile termice vor fi în creştere în sudul şi în estul țării, unde așteptăm valori termice de peste 16… 18 grade. O posibilă răcire să avem în a doua parte a săptămânii mai ales în zonele din vestul, centrul și nordul României.

Înnorãrile se vor accentua treptat şi mai ales în a doua parte a intervalului se vor semnala precipitaţii mixte prin nord, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla cu intensificãri locale îndeosebi la munte, unde va accentua senzația de frig”, conform lui Octavian Stanciu, responsabil meteo din partea Observator.

Vremea în următoarele patru săptămâni

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, săptămâna 6 – 13 martie 2023 va fi una neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Fenomenul de încălzire va fi mai pronunțat în zona transcarpatică și în cea sud-estică. Pe de altă parte, nordul și nord-vestul vor fi caracterizate de precipitații abundente, în ciuda temperaturilor ridicate.

Tendința unei temperaturi deosebit de ridicate a aerului se va menține și în săptămâna 13 – 20 martie 2023. În schimb, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Singura excepție este reprezentată de zona nord-vestică, unde se mențin abundența precipitațiilor și un grad de umiditate ridicat.

De pe 20 până pe 27 martie 2023, ANM prognozează o ușoară răcire. În vreme ce temperaturile se vor apropia de media specifică perioadei, nivelul precipitațiilor se va normaliza și el, inclusiv în regiunile cu un regim pluviometric excesiv până în acel moment.

De pe 27 martie și până pe 3 aprilie, meteorologii de așteaptă ca temperatura aerului și cantitatea de precipitații să se mențină în parametri normali pentru începutul de primăvară.

Pentru mai multe informații privind vremea la zi, Administrația Națională de Meteorologie își actualizează zilnic pagina. Site-ul este adus la zi o dată la 24 de ore, după 15:30. Tot aici vor fi anunțate avertizările meteo, precum și nivelul de pericol pe care îl reprezintă. Cei care vor să vadă o caracterizare meteorologică mai amplă a lunii precedente se pot aștepta să o găsească pe site după data de 10 martie.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.