Infofinanciar > Info > Prognoza meteo de astăzi! Vreme instabilă și temperaturi anormal de mari
Info

Prognoza meteo de astăzi! Vreme instabilă și temperaturi anormal de mari

Vremea in Romania Sursa foto Antena 1
FOTO: a1.ro

Meteorologii au precizat că temperaturile vor fi peste valorile normale pentru această perioadă a anului. În cursul zilei de astăzi cerul va prezenta înnorări, în special la orele amiezii, mai ales în jumătatea sud-vestică. Spre seară și în cursul nopții nu este exclus ca precipitațiile să se extindă și în restul teritoriului.

Potrivit prognozei meteo emisă de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne va încânta cu valorile termice mult peste normalul acestei perioade. Soarele va încălzi toate regiunile țării. Spre amiază, cerul se va înnora iar precipitații se vor înregistra în jumătatea de sud-vest a țării. În cursul nopții, ploile se vor muta în restul teritoriului.

Vom avea temperaturi de până la 21 de grade Celsius

Ploile vor avea caracter de averse, în sud vest, regimul pluviometric se va încadra între 15 și 25 l/mp și va fi însoțit de descărcări electrice. În zonele montane, la altitudini de peste 2000 de metri, se vor înregistra precipitații mixte. Viteza vântului va fi moderată cu ușoare intensificări în zonele joase de relief și izolat în zonele montane înalte. Termometrele vor indica valori cuprinse între 12 și 21 de grade Celsius, în timp ce minimele se situează în intervalul 3-11 grade Celsius. În cursul dimineții dar și spre seară se va forma ceața.

În Capitală, valorile termice nu vor prezenta prea mari față de restul țării, bucureștenii se vor bucura de temperaturi cuprinse între 18 și 20 de grade Celsius, valori termice care depășesc valorile normale pentru această perioadă. Minimele termice se vor situa între 7 și 9 grade Celsius. În cursul zilei cerul va fi înnorat iar spre seară și noaptea există posibilitatea să apără ploi de scurtă durată. Vântul nu va pune prea mari probleme, va sufla slab și moderat.

Temperaturile ridicate se vor menține și mâine și se vor încadra între 12 și 21 de grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor situa în intervalul 3-11 grade Celsius.În cea de-a doua jumătate a lunii martie temperaturile crește și mai mult.

Vremea în Europa

La nivelul continentului european, în vestul, centrul sudul și sud-estul Europei vor fi înnorări și se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie. Același lucru este valabil și pentru zona central-nord-estică.

Izolat se vor semnala ploi semnificative în regiunea sudică a continentului. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice. În restul continentului cerul va fi variabil, însă vremea va fi predominant frumoasă. Vântul va prezenta intensificări în partea centrală, sudică și local în estul continentului.

Valorile termice vor crește în zona central estică și sud-vestică a continentului, în rest, nu vor fi schimbări semnificative față de intervalul precedent.  Europenii din zonele joase de relief, izolat, se vor confrunta la începutul dimineții și la finalul zilei cu ceața, potrivit observatornews.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.