Infofinanciar > Lumea la zi > Procesul penal al lui Trump! Avocații urmăresc să încheie selecția juraților
Lumea la zi

Procesul penal al lui Trump! Avocații urmăresc să încheie selecția juraților

Trump depune o cauțiune de 175 de milioane de dolari
sursa foto arhiva companiei

Avocații din procesul penal al lui Donald Trump sunt așteptați vineri să încheie procesul minuțios de selecție a juriului care, pentru prima dată în istoria SUA, va stabili dacă un fost președinte este vinovat de încălcarea legii.

În condițiile în care juriul format din 12 membri a fost deja ales, procurorii și avocații apărării au nevoie de șase supleanți pentru proces, care ar trebui să se desfășoare până în luna mai. Declarațiile de deschidere ar putea începe luni.

Doi jurați au fost deja înlăturați din caz. Judecătorul Juan Merchan a demis joi un jurat care a declarat că s-a simțit intimidată după ce prietenii și rudele au aflat că a fost aleasă pentru proces. Un alt jurat a fost înlăturat după ce procurorii au pus la îndoială faptul că a fost sincer în legătură cu problemele anterioare cu legea.

Selecția juraților este adesea un proces controversat, avocații de ambele părți încercând să alcătuiască un juriu care speră să fie cel mai favorabil intereselor lor.

Dar s-a dovedit a fi deosebit de dificil în acest caz, care implică un fost președinte controversat, acuzat că a acoperit o plată de bani pentru tăcere către o vedetă porno cu puțin timp înainte de a fi ales în 2016. Trump a pledat nevinovat, potrivit Reuters.

Este unul dintre cele patru cazuri penale cu care se confruntă Trump, dar singurul care va ajunge cu siguranță la proces înainte dealegerile din 5 noiembrie, când politicianul republican își propune să se confrunte din nou cu președintele democrat Joe Biden. O condamnare nu i-ar interzice accesul la funcție.