Infofinanciar > Lumea la zi > Probleme în Austria! Fost oficial de securitate, reținut pentru suspiciune de spionaj
Lumea la zi

Probleme în Austria! Fost oficial de securitate, reținut pentru suspiciune de spionaj

Austria, Sursă foto: Economica
sursa foto arhiva companiei

Un fost oficial austriac din cadrul serviciilor de informații interne care ar avea legături cu un fost director executiv fugar al companiei germane de plăți Wirecard, aflată în colaps, a fost reținut sub suspiciunea de spionaj.

Egisto Ott, un fost angajat al defunctului Birou Federal pentru Protecția Constituției și Contraterorism (BVT), a fost arestat vineri împreună cu o altă persoană, potrivit unui purtător de cuvânt al procuraturii din Viena.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să precizeze care este natura acuzațiilor de spionaj împotriva lui Ott, cu excepția faptului că acestea se referă la abuz de funcție și sunt în detrimentul Austriei.

Ott, care a negat orice abatere, nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Potrivit presei germane și austriece, Ott este suspectat că i-a transmis informații lui Jan Marsalek, un fost membru al consiliului de administrație al companiei germane de plăți Wirecard, care a făcut implozie în 2020. Marsalek, un austric, este căutat de poliția germană pentru o presupusă fraudă, iar în prezent nu se știe unde se află acesta, potrivit Reuters.