Infofinanciar > Lumea la zi > Mai subțire cu probleme climatice în Germania! „Le-am spus cetățenilor adevărul”
Lumea la zi

Mai subțire cu probleme climatice în Germania! „Le-am spus cetățenilor adevărul”

Obiectivele climatice ale Chinei sunt în pericol
sursă foto: arhiva companiei

Dezbaterea privind renunțarea la obiectivele climatice specifice fiecărui sector se intensifică în Germania. Asta după ce ministrul transporturilor, Volker Wissing, a avertizat că ar putea fi nevoit să impună interdicții de circulație a mașinilor în weekenduri. Dacă nu se reformează legislația țării privind clima.

Săptămâna trecută, Wissing a avertizat că ar putea fi necesară interzicerea circulației auto la nivel național în weekenduri. În conformitate cu actuala lege a țării privind clima, care obligă ministerele să prezinte programe de acțiune imediată în cazul în care nu sunt atinse obiectivele anuale de emisii pentru sectorul respectiv.

„Le-am spus cetățenilor adevărul, deoarece această viziune sectorială înseamnă că trebuie să economisim imediat 22 de milioane de tone de echivalent CO2 în transporturi”, a declarat Wissing vineri, 12 aprilie, pentru postul de radio Deutschlandfunk.

„Iar aceste 22 de milioane de tone de economii nu pot fi realizate prin limitarea vitezei sau prin alte măsuri, cantități atât de mari pot fi economisite doar ad-hoc prin nefolosirea mașinilor și camioanelor”, a spus Wissing. A adăugat că ar fi necesare interdicții de circulație în toate weekendurile pentru a ajunge la o astfel de reducere a emisiilor, scrie Euractiv.