Infofinanciar > Lumea la zi > Probleme în cazul cerealelor ucrainene. Camioane, blocate la frontiera cu Polonia
Lumea la zi

Probleme în cazul cerealelor ucrainene. Camioane, blocate la frontiera cu Polonia

cereale Ucraina (sursă foto: dreamstime)
Sursa foto: dreamstime.com

Ucraina și Uniunea Europeană nu pot fi „luate ostatice” de camionagii polonezi. Aceștia blochează frontiera polono-ucraineană în semn de protest față de concurența transportatorilor ucraineni, a declarat miercuri comisarul european pentru transporturi.

Blocajul non-stop de la Medyka și de la alte trei puncte de trecere a frontierei a început luni. Acesta prelungește un protest care a lăsat peste o mie de camioane blocate de zile întregi în cozi care se întind pe kilometri întregi. Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat că situația este „inacceptabilă”.

Camionagiii polonezi se plâng că pierd în fața companiilor ucrainene. Aceștia oferă prețuri mai mici pentru serviciile lor. Ei transportă mărfuri în interiorul UE, și nu doar între blocul comunitar și Ucraina.

„Nu există bună credință în găsirea unei soluții… și există o lipsă aproape totală de implicare din partea autorităților poloneze… care ar trebui să aplice legea la acea frontieră”, a declarat Vălean, conform reuters.com.