Infofinanciar > Lumea la zi > Problema Fâșiei Gaza, discutată la Ankara. Erdogan: „Responsabilităţile comunităţii internaţionale sunt evidente”
Lumea la zi

Problema Fâșiei Gaza, discutată la Ankara. Erdogan: „Responsabilităţile comunităţii internaţionale sunt evidente”

erdogan (sursă foto: G4Media)
Sursa foto: arhiva companiei

În ziua de 21 mai, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a purtat mai multe discuiții cu premierul României, Marcel Ciolacu. În cadrul acestora, liderul turc a abordat și situația Fâșiei Gaza. El a evidențiat faptul că există o responsabilitate a comunității internaționale cu privire la un „viitor sigur” pentru palestinieni.

Aceste precizări s-au realizat în cadrul unei conferințe de presă comune, alături de premierul României, care se află în vizită la Ankara.

„Am făcut un schimb de idei cu domnul prim-ministru despre evoluţiile din regiunea noastră şi din lume. Desigur, cea mai importantă dintre acestea a fost opresiunea israeliană în teritoriile Palestinei ocupate şi în special în Fâşia Gaza. Responsabilităţile comunităţii internaţionale sunt evidente în oprirea atrocităţilor israeliene şi asigurarea viitorului sigur al fraţilor noştri palestinieni. Cred că aliatul nostru, România, va aduce contribuţiile necesare la eforturile internaţionale pe această temă”, a declarat Recep Tayyip Erdogan, conform agerpres.ro