Infofinanciar > Info > Problema facturilor la Hidroelectrica. Ce declarații face ministrul Energiei
Info

Problema facturilor la Hidroelectrica. Ce declarații face ministrul Energiei

Hidroelectrica
Sursă foto: Impact

Facturile la energie reprezintă o problemă majoră pentru mulți români. În contextul actual al inflației, prețurile la utilități au atins nivele record, iar oamenii nu știu cum să facă față acestor scumpiri. De obicei facturile vin de la lună la lună, în funcție de consum și tarifele pieței.

În cazul clienților Hidroelectrica, facturile la energie nu vin conform fiecărei luni. Compania întârzie cu facturarea consumului fiecărui individ, iar oamenii nu își primesc facturile la timp. Din cauza acestui lucru, facturile cumulează consumul pentru mai multe luni, iar sumele unt greu de suportat de clienții acestui furnizor de energie.

Clienții Hidroelectrica, plată în rate a facturilor

Din acest moment, clienții Hidroelectrica vor putea să-și plătească facturile în rate, pentru a face față costurilor la energie. Compania a declarat că, începând cu sfârșitul acestei luni, își va regla întârzierile legate de facturare și măsurarea consumului.

Acest lucru a atras atenția oficialilor, care au investigat situația care nemulțumește clienții furnizorului. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că „se vor regla toate lucrurile” în ceea ce privește problema facturilor Hidroelectrica. Ministrul a recunoscut că, de mai bine de un an, nu a mai primit o factură de la Hidroelectrica. Acesta a semnalat că ultima factură primită datează din vara trecută, dar a afirmat că până la sfârșitul lunii aprilie, lucrurile se vor regla.

„Nici eu nu am primit factura de la Hidroelectrica. Ultima este de vara trecută. Haideți să vedem când vine. Eu sunt și prosumator. Am înțeles că acest calcul de prosumator este puțin mai complicat. Mi s-a spus și mie că, de la sfârșitul lunii aprilie, toate lucrurile se vor regla”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Furnizorii nu vor percepe penalități

Ministrul Energiei a afirmat că furnizorul nu va percepe penalizări pentru aceste întârzieri. Acesta a declarat că această companiei necesită anumite verificări, pentru a se asigura că procesul de analizare a datelor de consum este în conformitate cu regulile.

„Nu este vina oamenilor că nu au primit facturile, este din cauza furnizorilor, așa că aceștia și-au luat angajamentul că nu vor percepe penalități. Estimările sunt trimise de cei care citesc, de către distribuitori, nu știu cazul punctual de la Hidroelectrica, știu că nu au trimis facturile la timp, ca și alți furnizori. Știu că au anunțat că vor permite plata în rate lunare a facturilor, așa că, în ciuda faptului că le trimit pe mai multe luni odată, cred că ar trebui verificat mai bine ce date au preluat.” a declarat Virgil Popescu, conform Antena 3 .

Compania își cere scuze în legătură cu aceste erori și îndeamnă oamenii să le transmită mesaje și sesizări legate de sold, la adresa de email destinată legăturii cu clienții.  „Menționăm că astfel de erori sunt inerente până la maturizarea completă a sistemului şi apelăm la înţelegere din partea clienților noştri şi îi încurajăm să ne semnaleze eventualele neconformități constatate pentru a le putea remedia. Pentru sesizări legate de sold, compania a înfiinţat special adresa de mail sold@hidroelectrica.ro”, au transmis reprezentanţii companiei Hidroelectrica.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.