Infofinanciar > Info > Facturi la energie în rate! Cum se pot bucura românii de acest beneficiu
Info

Facturi la energie în rate! Cum se pot bucura românii de acest beneficiu

Prețuri energie electrică - sursa foto - cursdeguvernare.ro
sursă foto: cursdeguvernare.ro

Românii se află acum, pe ultima sută de metri din anul 2022, într-o situație destul de dificilă, dar și confuză în ceea ce privește facturile. Acest scenariu vine după ce, timp de luni bune, cel mai mare producător de energie electrică din țara noastră, Hidroelectrica, nu a trimis facturile către abonații săi.

Se preconizează ca, acum, pe sfârșit de an, aceste facturi să vină unele peste altele, căci furnizorul în cauză a anunțat că a dat startul emiterii. Chiar și așa, veștile nu sunt atât de proaste, căci reprezentanții companiei Hidroelectrica au informat faptul că oferă posibilitatea, la cerere, ca abonații să efectueze plata acestor facturi în rate, căci noul sistem informatic de facturare al firmei a fost implementat cu succes. Cei care doresc să beneficieze de acest serviciu trebuie doar să completeze o cerere online, pe site-ul celor de Hidroelectrica.

Această eșalonare anunțată de reprezentanții companiei vorbește despre șase rate egale, însă, semnul mare de exclamare se pune pe faptul că abonații vor trebui să plătească factura la zi.

Click AICI pentru formular rate Hidroelectrica pentru client casnic

Click AICI pentru formular rate Hidroelectrica pentru client business

După completarea acestor formulare de către abonații Hidtroelectrica care doresc să beneficieze de plata în rate, documentul în format digital se va trimite la adresa de mail esalonari@hidroelectrica.ro. De asemenea, există posibilitatea ca acestea să fie depuse și în format fizic, la chișeele din cadrul sediilor sucursalelor Hidroelectrica din țară, dar și la sediul centra, după caz.

Ratele și regulile ce se aplică

În anunțul lor, reprezentanții companiei specifică faptul că perioada maximă de plată, în acest context, va fi 45 de zile pentru consumatorii casnici, respectiv 30 de zile pentru consumatorii non-casnici. În tot acest interval, după caz, nu se vor percepe penalităţi.

Alte reguli de funcționare a acestui program sunt specificate direct pe formularele de mai sus, unde se notează faptul că, în cazul în care o rată nu este achitată la termenul prevăzut,mai precis,  banii nu au ajuns în conturile Hidroelectrica până în data stabilită de plată pentru luna respectivă inclusiv, compania energetică își va rezerva dreptul de a rezilia unilateral convenția de eșalonare dintre aceasta și abonat, urmând ca sumele restante neachitate să reprezinte penalizare, conform clauzelor contractuale, de la data scadentă a fiecarei facturi, potrivit spotmedia.ro.

Toate aceste noutăți vin după ce, timp de aproape două luni, compania Hidroelectrica nu a avut posibilitatea de a emite facturi și nici de a înregistra contracte noi, potrivit reprezentanților. La bazele problemei a stat un nou soft care a trebuit implementat, proces ce a început la data de 27 octombrie, iar finalizarea a fost deja amânată de câteva ori.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.