Infofinanciar > Lumea la zi > Prizonierii ucrainieni, obligați să învețe poezii! La ce chinuri sunt supuși de către militarii ruși
Lumea la zi

Prizonierii ucrainieni, obligați să învețe poezii! La ce chinuri sunt supuși de către militarii ruși

prizonieri - sursa foto - realitatea.net
Sursa foto - realitatea.net

Ludmila Denisova, comisarul pentru Drepturile Omului al Radei Supreme din Ucraina spune că rușii îi supun pe prizonierii din teritoriile ocupate temporar la diverse atrocități. Mai precis, în zona Mariupolului, ostaticii ucrainieni sunt injectați cu substanțe necunoscute la acest moment.

Această relatare a Ludmilei Denisova a venit în timp ce aceasta vizita un spital, urmând să explice totul mult mai detaliat chiar pe pagina ei de Facebook. Aceasta a scris pe rețeaua de social media că : „Prizonierii ucraineni au povestit că rușii le-au injectat droguri necunoscute pe litera „M”, după care au leșinat și și-au pierdut memoria.”.

Militarii ruși i-au forțat pe soldații ucrainieni să învețe imnul Federației Ruse, mai precis poezia „Iartă-ne, nativ rus”, dar și istoria drapelului și a emblemei de la Moscova. În cazul în care prizonierii nu făceau aceste lucruri, erau torturați.

Comisarul pentru Drepturile Omului al Radei Supreme din Ucraina spune și că : „Ofițerii și militarii Regimentului Azov au fost torturați cu cruzime extremă. Rușii le-au bătut degetele de la picioare cu ciocanul și au deschis rănile cu patul unei mitraliere, clești uzați și șocuri electrice. Au fost strangulați, sufocați cu pungi trase peste cap, puși să stea în genunchi și bătuți cu bastonul.”.

Cum sunt tratate femeile care au fost luate prizoniere

Tot Ludmila Denisova spune că în jur de 17-20 de femei din Ucraina au fost ținute în celule care aveau capacitate doar pentru 2-3 persoane după ce au fost luate prizoniere. De asemenea, acestea aveau pe post de toaletă o găleată, neavând acces la produse pentru igienă sau șansa de a se spăla propriu-zis. Pentru ca spaima în rândul prizonierelor să fie și mai mare, soldații ruși aducea ostatici bărbați pe care îi băteau chiar în fața femeilor.

Conform Ludmilei, aceste femei au fost și constrânse să întrețină relații sexuale. Cât despre militarii ucrainieni, aceștia nu au primit îngrijiri medicale corespunzătoare. Aceștia au fost examinați doar înainte de a fi mutați în tabăra dedicată prizonierilor din Sevastopol, unde au primit asistență din partea reprezentanților de la Crucea Roșie Internațională.

Prizonierii din Ucraina nu au primit nici măcar apă într-o cantitate suficientă, fiind disponibil un litru și jumătate de apă pentru un grup de 30-40 de oameni. În același timp, și hrana a fost primită în porții extrem de mici, ostaticii având dreptul doar la o felie de pâine cu untură pe parcursul unei zile întregi.

Denisova, a reamintit și aspectul, potrivit căruia: „Prizonierii ucraineni au fost privați de posibilitatea de a-și contacta rudele. Cărțile de identitate ale Agenției Centrale de Informații a Crucii Roșii pentru informarea familiei, prevăzute la articolul 70 din Convenția de la Geneva din 1949, care trebuie trimise imediat după capturare, au fost completate numai imediat înainte de schimbul de prizonieri.”, potrivit breakingnews.md.