Infofinanciar > Lumea la zi > Industria morții! Rusia a folosit în Ucraina mai multe rachete decât orice altă țară în al doilea război mondial!
Lumea la zi

Industria morții! Rusia a folosit în Ucraina mai multe rachete decât orice altă țară în al doilea război mondial!

rachete
sursa playtech.ro

Asupra Ucrainei în acest război au fost lansate cele mai multe rachete, comparând cu toate invaziile care au avut loc de la Al Doilea Război Mondial până în prezent. Acest titlu îl primește Rusia în urma unor date obținute de la experți pentru revista Newsweek.

Statul rus a eșuat în această ofensivă. Cu toate că atacul a fost unul dur, bombardamentele nu au ajutat prea mult în îndeplinirea scopurilor pe care Vladimir Putin și le-a stabilit. 

„În total 2.154 de rachete ruseşti au lovit oraşele şi comunităţile noastre în puţin peste două luni. Bombardamentele ruseşti asupra Ucrainei nu încetează nici ziua, nici noaptea”, declară preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Record mondial atins de Rusia

Cum forțele ruse la începutul invaziei au atacat doar două zile predominant aerodromuri și poziții de apărare antiaeriană iar în majoritatea timpului nu au urmărit astfel de obiective, a dus la o lipsă clară de succes. Rusia nu și-a valorificat avantajul numeric covârşitor şi nu a impus superioritate aeriană pe cerul Ucrainei, de asemenea, nu au diminuat rezervele de arme de precizie ghidate. Așadar, toate acestea au dus la acest record mondial. Despre atacurile cu rachete, Zelenski a declarat că ţara sa a doborât cel de-al 200-lea avion rusesc, un rezultat jenant pentru o forţă aeriană care este de 15 ori mai mare decât cea a Ucrainei.

Mica forţă aeriană a Ucrainei se afla în mare parte la sol, dar Kievul a avut oportunitatea de a se adapta, în special prin dispersarea rachetelor de apărare antiaeriană şi a celor lansate de soldaţi de la sol, ceea ce i-a asigurat aşa-numita „superioritate aeriană a săracului”, aşa cum o calificase un expert pentru Newsweek. Apoi, ameninţată de SAM (rachete sol-aer) ucrainene, Rusia a folosit din ce în ce mai puţine bombardiere dincolo de liniile frontului propriei armate, puţin peste 10% din numărul total de misiuni efectuate, potrivit cifrelor serviciilor de informaţii americane consultate de Newsweek. Atacurile la distanţe mari împotriva aşa-numitelor „ţinte strategice” au continuat, dar au fost efectuate printr-o combinaţie de rachete lansate de pe uscat, din aer şi de pe mare. Avioanele de vânătoare şi bombardierele de atac, completate cu lansatoare terestre, nave şi submarine, care au lansat de asemenea rachete, au efectuat tirurile fără să intre vreodată în spaţiul aerian ucrainean. Caracteristicile acestui conflict vor avea consecinţe în viitor, deoarece vor face posibilă evaluarea eficienţei utilizării diferitelor tipuri de rachete sau a controlului aerian de către aviaţie, printre altele, apreciază revista americană, conform Agerpres.