Infofinanciar > Lumea la zi > Primele portrete oficiale ale regelui Charles al III-lea după încoronare. Peste 10 milioane de britanici au urmărit ceremonia
Lumea la zi

Primele portrete oficiale ale regelui Charles al III-lea după încoronare. Peste 10 milioane de britanici au urmărit ceremonia

Charles al III-lea, sursa foto Digi24 Live
FOTO: DIGI 24

Palatul Buckingham a publicat portretele care marchează un eveniment istoric pentru monarhia britanică și anume, încoronarea celui de-al 40-lea rege britanic, alături de regina consoartă Camilla.

Charles al III-lea a mulțumit pentru sprijinul națiunii pe care o va conduce de acum înainte, sprijin pe care de altfel l-a numit drept „cel mai mare cadou de încoronare posibil”.

sursă foto: BBC.com

Regele Marii Britanii și regina Camilla; sursă foto: BBC.com

Discursul regelui Charles al III-lea

Noul rege a promis că, alături de Camilla se va dedica întru-totul poporului Marii Britanii și Commonwealth-ului. „Pe măsură ce weekendul încoronării se apropie de sfârșit, eu și soția mea am vrut doar să le mulțumim din inimă tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment atât de special.

Aducem un omagiu deosebit nenumăratelor persoane care și-au dedicat timpul și dăruirea pentru a se asigura că sărbătorile de la Londra, Windsor și de mai departe au fost cât se poate de fericite, sigure și plăcute” a mai precizat regele Charles al III-lea. Totodată, noul rege le-a mulțumit celor care au ales să sărbătorească în mod direct și nu în fața televizoarelor.

regele pe tron; sursă foto: Daily Mail

regele pe tron; sursă foto: Daily Mail

„Să știm că avem sprijinul și încurajarea voastră și să fim martorii bunăvoinței voastre exprimate în atât de multe moduri diferite a fost cel mai mare cadou posibil de încoronare, în timp ce acum ne rededicăm viețile pentru a servi poporul Regatului Unit, al regatelor și al Commonwealth-ului”, le-a mulțumit regele, supușilor săi.

În fotografiile oficiale, moștenitorul tronului a fost surprins în ținuta sa completă, iar Coroana Imperială de Stat era așezată la loc de cinste pe capul Majestății Sale. Regina consoartă, Camilla, a fost fotografiată la rândul ei alături de noul rege în timp ce purta Coroana Reginei Maria.

Portretul unei familii cu sânge albastru

Familia regală în exercițiu, prințul și prințesa de Wales, familia Edinburgh, prințesa regală și viceamiralul Sir Tim Laurence, ducele de Kent, familia Gloucester și prințesa Alexandra au fost, de asemenea, fotografiați în picioare alături de rege și regină în imaginile realizate de Hugo Burnand.

familia regală; sursă foto: CNN.com

familia regală; sursă foto: CNN.com

Aceasta vine după ce noi cifre arată că evenimentul Încoronării de duminică seara a fost urmărit în medie de 10,1 milioane de persoane, arată cifrele de peste zi ale BBC. Evenimentul a avut un vârf de audiență de 12,3 milioane, a precizat corporația. Kate Phillips, directorul BBC de la Unscripted, a declarat: „Am fost foarte încântată de această emisiune: „Concertul Încoronării de aseară a fost o seară de neuitat, cu spectacole spectaculoase, care ne-a adus pe toți împreună în sărbătoare, informează the Independent.

„Pe fundalul impresionant al Castelului Windsor, concertul a reflectat multe dintre pasiunile regelui și a evidențiat talentul extraordinar pe care îl avem în Marea Britanie și în afara ei”, a dăugat directorul BBC. La evenimentul plin de vedete de duminică seară, prințul William a adus un omagiu „jurământului de serviciu” al regelui la încoronare, în timp ce a fost celebrată viața noului monarh încoronat.

William a urcat pe scenă în timpul concertului de încoronare pentru a vorbi despre mândria pe care o simte pentru tatăl său, a subliniat recunoașterea de către Charles a „oamenilor de toate credințele, din toate mediile” și și-a amintit cu drag de bunica sa, regina Elisabeta a II-a.

William le-a spus celor 20.000 de spectatori: „Tată, suntem cu toții foarte mândri de tine”. Viitorul rege a făcut o referire emoționantă la răposata sa bunică, regina Elisabeta a II-a, adăugând: „Nu, nu, nu: „Știu că este acolo sus, veghind cu drag asupra noastră”. El i-a spus lui Charles: „Ar fi fost o mamă foarte mândră”, a mai spus prințul William.