Infofinanciar > Lumea la zi > Prima femeie președinte în Sardinia. A făcut istorie!
Lumea la zi

Prima femeie președinte în Sardinia. A făcut istorie!

Prima femeie președinte în Sardinia. A făcut istorie!
Sursa foto: b1tv.ro.

Alessandra Todde, membră a Mișcării Cinci Stele (M5S), cu sprijinul Partidului Democrat (PD), a făcut istorie ca prima femeie președinte a Sardiniei. L-a învins pe Paolo Truzzu, candidatul de dreapta susținut de Meloni.

Aceasta reprezintă o victorie remarcabilă pentru partidele de stânga în Italia, marcând prima lor câștigare semnificativă la nivel regional din 2015. Ele au căutat să construiască o opoziție solidă împotriva unei coaliții conduse de Frații Italiei, partidul de extremă-dreapta al lui Meloni.

Giuseppe Conte, liderul Mișcării Cinci Stele (M5S) și fost prim-ministru, a subliniat cu entuziasm. „Sardinia a ales-o pe Alessandra Todde, prima femeie care conduce Sardinia. O zi de neuitat.”

Partidul condus de Meloni înregistrează în prezent un scor de 27,7% în sondaje. Todde e o ingineră născută în Sardinia, cu experiență anterioară ca ministru adjunct al industriei în guvernul lui Mario Draghi. „Sunt foarte fericită și mândră. Cred că astăzi s-a scris o pagină importantă în istoria Sardiniei.”

Înfrângerea ar putea provoca o agitație în coaliția condusă de Meloni, care include Liga lui Matteo Salvini și Forza Italia. Mai ales în contextul pregătirilor pentru alegerile europene, conform b1tv.ro.