Infofinanciar > Info > Bani de la universități! Ministrul Educației vrea un cuantum de 5% din încasările provenite din taxele şcolare
Info

Bani de la universități! Ministrul Educației vrea un cuantum de 5% din încasările provenite din taxele şcolare

ligia deca, Sursă foto: PSnews
sursa foto arhiva companiei

În conformitate cu art.130 din Legea nr. 199/2023 a învăţământului superior, instituţiile de stat vor avea obligaţia de a vira la Ministerul Educaţiei un cuantum de 5% din încasările în valută provenite din taxele şcolare achitate de studenţii şi cursanţii străini

„Eventualele sume achitate peste taxele de şcolarizare datorate de studenţii şi cursanţii străini vor fi restituite acestora integral de către instituţia de învăţământ superior de stat în cauză, iar suma ce urmează a fi transferată Ministerului Educaţiei se diminuează cu suma calculată reprezentând 5% din suma restituită studenţilor şi cursanţilor străini.

Sumele încasate la nivelul Ministerului Educaţiei sunt utilizate de acesta în baza bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat în acest scop”, prevede acelaşi proiect, conform Media Flux.

Este prevăzut ca conducerea instituţiilor de învăţământ superior să răspundă de exactitatea calculelor privind procentul de 5% ce se transferă la Ministerul Educaţiei.