Infofinanciar > Info > Prețurile iau avânt în stațiile de alimentare. Benzina și motorina s-a scumpit din nou
Info

Prețurile iau avânt în stațiile de alimentare. Benzina și motorina s-a scumpit din nou

Pompă
Sursă foto: capital.ro

Majoritatea șoferilor se plâng de această problemă extrem de majoră a prețului la carburant. Sumele pe care conducătorii auto trebuie să le plătească pentru a realiza un plin la mașină variază de la o zi la alta. Pe lângă banii care trebuie plătiți pe taxe, reparații sau asigurarea obligatorie, oamenii trebuie să pună deoparte o sumă destul de mare de bani pe ca să o folosească cu scopul alimentării vehiculului.

Astfel, existând aceste fluctuații de preț, românii urmăresc cu atenție valorile de la pompă. În urma unor creșteri uriașe la nivelul tarifelor pentru combustibil, s-au înregistrat anumite scăderi, care au adus bucuria șoferilor pentru o perioadă scurtă. La momentul actual, se înregistrează noi creșteri, iar oamenii vor avea de plătit mai mult pentru un simplu drum cu mașina la muncă.

Se scumpesc prețurile

Românii trăiesc cu speranța faptului că motorina și benzina vor ajunge la un preț rezonabil, care să nu le cauzeze cheltuieli atât de mari. Însă, la momentul actual, un plin de motorină sau benzină poate cauza o adevărată gaură în buget, carburant ce se poate consuma în doar câteva zile. Mulți șoferi sunt revoltați de prețurile de la pompă, lucru care duce la alegerea acestora de a alimenta cu o cantitate mai mică de combustibil și de a folosi mașina doar atunci când este necesar. În acest context, creșterea accelerată a prețurilor, dar și fenomenul inflației care a acaparat piața de consum, fac ca întreținerea unui automobil să aducă costuri destul de mari.

Benzina, dar și motorina au suferit din nou creșteri de prețuri. Prima în linie a fost OMV Petrom, care a scumpit benzina cu 3 bani pe litru și motorina cu 5 bani pe litru, aceste prețuri putând fi observate azi, 19 mai. Au fost realizate scumpiri pentru prima dată în această săptămână, care a fost patronată de ieftiniri marginale. Luând în considerare influențele externe, aceste creșteri s-au petrecut ca urmare a cotațiilor internaționale ale petrolului din ultimele zile. Dar, în ciuda acestei scumpiri, prețul motorinei a scăzut în ultima lună cu aproximativ 55 de bani pe litru, iar în cazul benzinei, s-a desfășurat același fenomen, fiind ieftinită cu 42 de bani pe litru.

În urma deciziei OMV Petrom de a majora prețurile, motorina standard poate fi găsită în benzinării la prețul de  6,43-6,46 lei/l în stațiile Petrom și 6,51-6,54 lei/l în cele OMV. În cazul benzinei standard, prețurile sunt diferite:  6,38-6,44 lei/l în cadrul benzinăriilor Petrom și 6,49-6,53 lei/l la OMV. Momentan, Lukoil a păstrat aceleași prețuri de la începutul săptămânii, când a ieftinit benzina cu 4 bani pe litru, ajungând la prețul de  6,34-6,39 lei/l. În cazul motorinei, aceasta a fost ieftinită cu 5 bani pe litru, ajungând la suma de 6,40-6,43 lei/l.  Șoferii pot verifica prețurile din stațiile de alimentare online.

Prețurile carburanților în București

În București, astăzi, șoferii vor găsi următoarele prețuri la stațiile de alimentare Petrom: pentru benzina standard, prețul este de 8.06-8.13 lei/l, iar în cazul celei premium, benzina are prețul de 8.52-8.59 lei/l.  În cazul motorinei standard, prețul se învârte în intervalul de 8.77-8.80 lei/l, iar cei care doresc să alimenteze mașina cu motorină premium, vor avea de plătit suma de  9.13-9.16 lei/l.

În cazul OMV, benzina standard se găsește la prețul de 8.16-8.21 lei/l, iar cea premium la 8.79-8.86 lei/l. În cazul motorinei, cea standard are valori de 8.85-8.88 lei/l, iar pentru premium trebuie plătită suma de 9.33-9.37 lei/l. Benzinăriile MOL aduc alte diferențe de prețuri: benzină standard se găsește la prețul de 8.12-8.18 lei/l, în timp ce carburantul premium costă 8.75-8.84 lei/l. De asemenea, motorina standard din MOL are prețul de 8.85-8.90 lei/l, iar cea premium prezintă valori de  9.34-9.38 lei/l, conform Romania TV .