Lumea la zi

Prestigiosul brand Tom Ford a fost cumpărat de compania Estée Lauder. Tranzacția a fost evaluată la 2,8 miliarde de dolari

Prestigiosul brand Tom Ford a fost cumpărat de compania Estée Lauder. Tranzacția a fost evaluată la 2,8 miliarde de dolari
sursa foto the talks

Marți, grupul Estée Lauder a anunțat că a încheiat negocierile pentru achiziția prestigiosului brand Tom Ford,  într-o tranzacție care se ridică la 2,8 miliarde de dolari. Designerul de lux va intra acum în rândul miliardarilor.

Achiziția a fost determinată de prestigiul companiei Tom Ford în domeniul frumuseții, care include parfumuri, produse cosmetice și produse de îngrijire a pielii și pentru care Estée Lauder are un acord de licență de lungă durată. Parfumurile de lux Tom Ford, printre care se numără Black Orchid și Tuscan Leather, se vând  la prețuri de peste 100 de dolari și se află pe listele celor mai bine vândute parfumuri la nivel global.

Tom Ford, în vârstă de 61 de ani, va rămâne alături de compania sa până la sfârșitul anului 2023, deși rolul său dincolo de această dată nu este încă clar. Ford a spus că „nu ar putea fi mai fericit” cu privire la compania care a achiziționat brandul său de milioane: „Au fost un partener extraordinar din prima zi de la crearea companiei și sunt încântat să îi văd devenind administratorii de lux în acest următor capitol al mărcii Tom Ford.”, relatează CNN.

Cele două companii au un parteneriat de lungă durată

„Suntem incredibil de mândri de succesul pe care Tom Ford Beauty l-a obținut în domeniul parfumurilor și machiajului de lux și de dedicarea sa în crearea unor produse dezirabile, de înaltă calitate, pentru consumatorii pretențioși din întreaga lume”, a declarat Fabrizio Freda, directorul general al Estée Lauder. Acesta a adăugat că tranzacția va contribui la creșterea companiei sale în domeniul „frumuseții de lux pe termen lung”.

Achiziția Tom Ford Brands de către Estée Lauder ar trebui să se încheie în prima jumătate a anului viitor, în așteptarea aprobărilor de reglementare. Tranzacția va integra complet Tom Ford Brands, care are deja un parteneriat în curs de desfășurare cu gigantul în domeniul produselor cosmetice și de îngrijire a pielii, în portofoliul diversificat al Estée Lauder. Cele două companii sunt partenere de mai bine de 15 ani, după ce au lansat împreună marca Tom Ford Beauty în 2006.

Ca urmare a vânzării, Ford intră acum în rândul miliardarilor globali, potrivit Forbes, care estimează că designerul, care deținea aproape 64% din compania sa, va primi aproximativ 1,1 miliarde de dolari în numerar din vânzare, după deducerea taxelor estimate. Portofoliul actual al lui Ford include, de asemenea, cel puțin două case, una în Los Angeles și una în New York, evaluate la o valoare colectivă de 65 de milioane de dolari, conform ProTV.

Colecțiile de modă Tom Fort vor fi preluate de un grup italian

Estée Lauder a precizat că vânzările nete ale Tom Ford au crescut cu aproape 25% în cel mai recent an fiscal, care s-a încheiat în iunie, față de anul precedent. Estée Lauder va licenția branșa de modă a lui Tom Ford unei terțe părți, Ermenegildo Zegna, un grup italian.

Zegna, care deține o licență pentru producerea și distribuirea articolelor vestimentare pentru bărbați Tom Ford din 2006, va deveni acum unicul licențiat al Estée Lauder pentru articolele vestimentare pentru bărbați și femei Tom Ford, precum și pentru accesorii, bijuterii, articole pentru copii și articole pentru casă, cu responsabilități pentru magazinele și spectacolele sale și pentru a se asigura că brandul rămâne un produs de lux. Deși reprezintă o parte relativ mică din portofoliul mărcii, colecțiile de modă beneficiază în continuare de o atenție deosebită datorită numelui, reputației și legăturilor cu celebrități ale domnului Ford.

„Mă bucur să văd că se păstrează relația excelentă pe care am construit-o în ultimii 16 ani”, a spus Ford, referindu-se la Zegna și Marcolin. „Cu angajamentul lor deplin, am încredere că vor continua viitorul brandului ca o companie de lux care se străduiește să producă doar modă și ochelari de cea mai înaltă calitate.”

Născut în Austin, Texas, în 1961, Ford a studiat istoria artei la Universitatea din New York și, ulterior, arhitectura la Parsons School of Design din New York și Paris. S-a mutat la Milano în 1990, unde și-a început cariera în modă ca designer de îmbrăcăminte pentru femei pentru Gucci. Câțiva ani mai târziu, a fost numit director de creație și a fost responsabil pentru toate liniile de produse Gucci, de la îmbrăcăminte la parfumuri.

În cei 10 ani în care a deținut această funcție, vânzările Gucci au crescut de la 230 de milioane de dolari la peste 3 miliarde de dolari. În 2005, Ford a pornit pe cont propriu și și-a lansat propria companie.