Info

Cât îi costă pe români Revelionul? Oferta localurilor de lux din țară

Cât îi costă pe români Revelionul? Oferta localurilor de lux din țară
sursa foto cancan

Situația economică din țară afectează și petrecerea de Revelion, astfel că anul acesta s-a scumpit și distracția. Localurile din Capitală pentru a face față facturilor mari și prețurilor tot mai ridicate la alimente, au scumpit „locul la masa de Revelion” și cu 30-40 de procente.

Rezervările pentru petrecerea din noaptea de Revelion ar trebui făcute deja, deoarece cererea este foarte crescută. Multe localuri nu vor mai avea locuri libere la începutul lunii decembrie. Iar spre finalul anului, şi tarifele ar mai putea creşte.

Potrivit unui interviu realizat de Observator News, angajații localurilor din Capitală dezvăluie cum stă situația actuală a prețurilor. După un an de scumpiri, preţurile se anunţă exlozive. La localurile cu pretenţii din Capitală, noaptea dintre ani costă în jur de 2.000 de lei de persoană.

Un chef bucătar din Capitală explică cum totul se găsește la extra-preț acum.

„S-a scumpit absolut tot. De la curent, gaze, apă, materie primă. Dacă un litru de ulei îl luam înainte cu 6 lei, acum am ajuns să-l luam cu 11 lei. Dacă un kg de zahăr costa 3 lei, acum ajunge la 6-7 lei” explică Mihaela Găvănescu.

„Avem pregătit open bar cu băuturi diverse, atât băuturi spirtoase, cât şi vin, şampanie, dar şi soft drinks. O să avem de la preperate din porc sau pui, cât şi preperate din fructe de mare, creveţi, caracatiţă, garnituri diverse” declară și Carmen, manager rezervări.

Variantele ieftine

„Până pe data de 25 noiembrie, va fi 450 de lei, apoi vom urca spre 550 de lei. Faţă de anul trecut, este o creştere de 30%. Îi vom întâmpina cu open bar, vor avea băutură la discreţie. Preparate tradiţionale, internaţionale. Vom avea de la şorici, jumări, şunculiţă afumată” adaugă Mihaela Găvănescu.

Manager local, Tamam Duhair declară că „preţul este de 450 de lei. Iar pentru grupurile de minim 10 persoane se aplică o reducere de 10%”

Şi în alte oraşe mari petrecerea la restaurant va fi mai scumpă. În Baia Mare de exemplu creşterile oscilează între 10 şi 40 la sută.

„Cu siguranţă o creştere o să fie, nu foarte mare. Cu 10% o să fie creşterea, faţă de anul trecut. Între 200 şi 300 de lei” spune un administrator de club.

Sanda Săcui Roman, administrator restaurant: Preţurile pentru acest an vor fi la 600 de lei de persoană. Preţurile sunt majorate faţă de anul trecut, cu 30-40%.