Infofinanciar > Lumea la zi > Președintele polonez Duda spune că s-ar putea întâlni cu Trump la New York
Lumea la zi

Președintele polonez Duda spune că s-ar putea întâlni cu Trump la New York

Duda, Sursă foto: Ziarul Financiar
sursa foto arhiva companiei

Președintele polonez Andrzej Duda ar putea să se întâlnească cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York în această săptămână, a declarat el marți, în timp ce liderii europeni se pregătesc pentru posibilitatea revenirii republicanului la Casa Albă.

Naționalistul Duda, al cărui mandat expiră în 2025, a fost unul dintre partenerii internaționali preferați ai lui Trump în timpul președinției sale. Principalul consilier al președintelui polonez a declarat că ei rămân în contact.

„Dacă va exista o astfel de posibilitate, pentru că depinde și de program, mă voi întâlni și din punct de vedere social cu… Donald Trump”, a declarat Duda reporterilor înainte de a se urca în avion.

Tabloidul Fakt și portalul de știri WP.pl au citat anterior surse care au declarat că o întâlnire informală ar urma să aibă loc cu ocazia unei vizite la New York, în timpul căreia Duda urmează să se întâlnească cu secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres.

Un oficial al campaniei lui Trump a confirmat că întâlnirea va avea loc, scrie Reuters.

Trump, care a fost judecat luni la New York în legătură cu o plată de bani pentru tăcere, se află într-o cursă strânsă cu președintele american Joe Biden înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie.