Infofinanciar > Lumea la zi > Pentru binele Marii Britanii! Truss îl vrea pe Trump înapoi la frâiele SUA
Lumea la zi

Pentru binele Marii Britanii! Truss îl vrea pe Trump înapoi la frâiele SUA

Liz Truss Donald Trump (sursă foto: POLITICO)
sursă foto: arhiva companiei

Fostul premier britanic Liz Truss a declarat luni, 15 aprilie, că Donald Trump „trebuie să fie” la Casa Albă după alegerile din 2024. Astfel, Truss și-a arătat public susținerea față de fostul lider american. Asta în timp ce se arată critică la adresa lui Joe Biden.

„Nu cred că Biden a sprijinit în mod deosebit Regatul Unit. Cred că este adesea de partea Uniunii Europene”, a declarat Truss la postul de radio britanic de știri LBC. „Și cu siguranță cred că mi-ar plăcea să văd un nou președinte la Casa Albă”.

Truss îl vrea pe Trump înapoi la frâiele SUA

Truss, primul ministru cu cel mai scurt mandat din istoria țării, a fost un susținător important al politicii conservatoare americane de când a părăsit 10 Downing Street în 2022.

Deși nu l-a susținut niciodată până acum pe Trump în public, ea a luat cuvântul la Conferința politică conservatoare de la Washington în februarie. De asemenea, a scris ulterior și un articol de opinie pentru The Wall Street Journal în care a cerut un președinte republican la Casa Albă. „Sper ca un republican să se întoarcă la Casa Albă în 2024”, a scris ea în noiembrie. „Trebuie să existe o conducere conservatoare în SUA care să fie din nou suficient de îndrăzneață pentru a numi regimurile ostile ca fiind rele și o amenințare”.

Liz Truss se află acum într-o campanie de promovare a noii sale cărți. În cadrul interviului, fostul premier britanic a declarat că politicile lui Trump „au fost de fapt foarte eficiente”.

Pentru binele Marii Britanii

„A redus reglementările, a redus taxele, a eliberat aprovizionarea cu energie a SUA. Și acesta este motivul pentru care SUA a avut o creștere economică semnificativ mai mare decât Marea Britanie”, a spus ea. A adăugat apoi că Trump „a fost mai eficient în a împiedica extinderea regimurilor agresive. Și cred că am fi într-o poziție diferită dacă ar fi reales”.

Perioada de aprope 50 de zile în care Truss a fost prim-ministru a fost marcată în principal de haos. Nu a nereușit să adopte un buget guvernamental substanțial. A fost împiedicată de un cabinet rotativ la acea vreme. De asemenea, în timpul conducerii sale, lira sterlină britanică a scăzut la cea mai mică valoare din istorie în raport cu dolarul american.

Analiștii economici au dat vina pe propunerile sale fiscale nepopulare. La finalul mandatului său de premier, ea a fost cel mai nepopular prim-ministru din istoria Marii Britanii, potrivit sondajelor de opinie publică, scrie The Hill.