Infofinanciar > Info > Povestea „Taxiului cu bomboane”! Cristian Roman și-a dedicat viața copiilor amărâți și din spitale
Info

Povestea „Taxiului cu bomboane”! Cristian Roman și-a dedicat viața copiilor amărâți și din spitale

Copiii cu dizabilități Sursa foto SocialTM
Sursa foto SocialTM

Există oameni care au venit pe lume pentru a face pe alții fericiți, indiferent dacă prin oferirea unei bomboane sau prin îmbrățișare. Acest lucru este ceea ce face cunoscutul „Taxiul cu bomboane”.   

 Cristian Roman umblă adesea prin oraș, iar mulți este posibil să se fi întâlnit cu dânsul. Însă ce nu se vede la prima aruncare de ochi este cât de încărcată este mașina lui și cât de mult este nevoie de el în spitale, centre de recuperare sau chiar în casele oamenilor obișnuiți, unde îl așteaptă întotdeauna copii și părinți îndurerați.  

 Cine este omul din spatele Taxiului cu bomboane  

 Cristian Roman a fost cândva un antreprenor, dar acum a devenit taximetrist și împarte bucurie prin spitale, centre de recuperare sau case obișnuite. El dă speranță părinților și arată copiilor lumea prin intermediul excursiilor și poveștilor. Cristian este simbolul campaniei de anul acesta Ajut Eu!  

 „Am ajuns prima dată într-o secție de oncologie cu cărți de povești. Şi îmi spune o dna asistență, pe el lăsați-l, nu mai e cazul sa îi lăsați o carte. Dați-le celorlalți copii. Mi se părea ușor nedrept. Şi m-am întors la acel copil și i-am citit și i-am citit”, a declarat Roman pentru Observator.  

 Bucuria pe care le-o aduce copiilor necăjiți din spitale  

 Roman a plâns mult acasă, dar a continuat să meargă în spitale. El își îmbracă nasul în roșu, pălăria de clovn și fusta colorată de tutu, iar copiii râd cu poftă uitând de durere și de branulele lor. Cristian înțelege că aceasta este menirea lui prin fiecare zâmbet și îmbrățișare. Acesta a reușit să adune în jurul său o comunitate întreagă de oameni care dăruiesc și astfel simt că trăiesc. Este o rețea a binelui, în care el poate fi clovnul vesel, Moș Crăciun sau bunicul de rezervă.  

 „Când deschizi o camera, o ușa de salon, și salonul este gol, atunci îți faci o cruce mare și spui, Doamne, îți mulțumesc, că nu e nimeni. Să vină ăla cu bagheta lui și să spună, de astăzi, sunteți sănătoși băăii!!”, a spus Roman, în timp ce vizita de ziua lui secția de recuperare al unui spital de copii.  

 Mașina i s-a defectat, dar asta nu l-a oprit din drum  

  Cu taxiul lui colorat, Cristian a parcurs peste 400 de mii de kilometri și a reușit să facă peste 350 de mii de copii să zâmbească. Povestea lui merge mai departe, chiar și atunci când mașina se defectează și începe să iasă fum. Recent, Cristian a decis să anuleze vacanțele la mare sau la munte pentru a rezolva problema mașinii.  

 „Prefer să rămân cu ea încărcată, să rămân singur, să rămân Moș Crăciun cu cadourile în spate dar nu cu copii, pentru că copiii noștri sunt copii cu nevoi speciale, sunt copii dizabilități de vedere sau de auz, de vorbire”, explică bătrânul pentru Observator.  

 Banca Transilvania susține campania Ajut Eu prin oferirea lui Cristian Roman a unui cec de 30.000 de lei pentru excursiile pe care le planifică pentru copii. De asemenea, Banca Transilvania intenționează să îi rezolve problemele cu mașina lui.