Infofinanciar > Info > Porturile maritime și aeroporturile internaționale românești se pregătesc pentru intrarea în Spațiul Shengen
Info

Porturile maritime și aeroporturile internaționale românești se pregătesc pentru intrarea în Spațiul Shengen

România intră în spațiul Schengen până în 2025
Foto: facebook.com

Porturile maritime și aeroporturile internaționale românești se pregătesc pentru intrarea țării, de duminică, în Spațiul Shengen.

Aceasta înseamnă că românii care călătoresc în interiorul Uniunii Europene și în statele asociate Shengen nu vor mai fi obligați să treacă prin controlul de frontieră pentru a le fi verificate documentele, ei urmând să meargă direct către porțile de îmbarcare.

Singurele verificări care rămân în vigoare sunt cele de securitate. Pentru a marca simbolic acest moment, la Aeroportul Traian Vuia din Timișoara a fost inaugurat  un nou terminal de plecări.

Sunt opt porţi de îmbarcare, șase filtre de securitate, 18 ghișee check-in, restaurante, cafenele și spații comerciale – toate pe o suprafață de 12.000 metri pătraţi. Capacitatea de procesare este de 1.500 de pasageri pe oră. Investiția din fonduri europene și din bugetul propriu al aeroportului se ridică la circa 200 de milioane de lei. Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că noul terminal va crește cu 50% capacitatea actuală a aeroportului timișorean .

Prezent la inaugurare, premierul Marcel Ciolacu a declarat că noul terminal este o dovadă a faptului că actualele investiții sunt în raport cu necesitățile de dezvoltare ale comunităților. El și-a exprimat încrederea că până la sfârșitul anului România va adera și la Spațiul Shengen terestru.