Infofinanciar > Lumea la zi > Politico: Planul conform căruia UE vrea să transformare industria de apărare va fi prezentat pe 5 martie
Lumea la zi

Politico: Planul conform căruia UE vrea să transformare industria de apărare va fi prezentat pe 5 martie

Politico:  Planul conform căruia UE vrea să transformare industria de apărare va fi prezentat pe 5 martie
Foto: Facebook.com

S-a vorbit, în ultima perioadă despre faptul că Uniunea Europeană vrea să își transforme industria de apărare. În sensul de a o pregăti de război.

Acum există un proiect de 27 de pagini numit  Strategia europeană pentru industria de apărare, scrie Politico. El va fi prezentat public pe 5 martie.

Noua strategie este răspunsul blocului comunitar la războiul din Ucraina și la necesitatea de a relua producția de arme și muniții.

UE urmărește să schimbe din temelii modul în care finanțează și vinde arme. Stimulul este chiar războiul actual al lui Vladimir Putin în Ucraina. Dar și avertismentele țărilor occidentale că o Rusie beligerantă ar putea ataca un membru NATO în următorii ani.

Europa a păstrat o bază industrială de apărare de la sfârșitul Războiului Rece, dar aceasta nu este suficient de competitivă, a declarat un oficial al Comisiei Europene. „Este acolo, dar nu suntem capabili să producem la timp și în volum”.