Infofinanciar > Lumea la zi > Platforma de streaming Netflix va introduce o nouă taxă abonaților săi! Compania nu anunțat data când va fi introdusă
Lumea la zi

Platforma de streaming Netflix va introduce o nouă taxă abonaților săi! Compania nu anunțat data când va fi introdusă

Netflix - sursa foto - afaceri.news
FOTO: afaceri NEWS

Netflix și-a  informat utilizatorii pe propriul site despre noile reguli pe care vrea să le implementeze pentru a combate account sharing-ul. La scurt timp, în urma numeroaselor plângeri, compania a șters pagina respectivă, potrvit profit.ro.

Netflix a prezentat raportul rezultatelor financiare aferente ultimului trimestru, prin urmare compania a declarat că va aplica măsuri menite să reducă numărul utilizatorilor care partajează conturile, cu gândul că utilizatorii vor achita o taxă lunară.

Preț de câteva ore, pe site-ul companiei putea fi consultată procedura care ar fi trebuit să fie aplicată în Statele Unite, după ce au fost efectuate o serie de simulări în țările din America Latină.

Netflix introduce opțiunea extra-member

Se preciza în termeni foarte preciși că poate fi accesat același cont doar de utilizatorii care au domiciliul la adresa menționată, prin urmare, alți utilizatori au fost obligați să achite o taxă suplimentară în cazul în care adresa folosită nu corespundea cu cea precizată.

Pe lângă aceste condiții, Netflix solicita utilizatorilor să folosească măcar o odată pe lună serviciile companiei conectat la rețeaua wireless. Utilizatorii care nu îndeplineau condițiile impuse se trezeau deconectați de la serviciile companiei Netflix. La scurt timp după ce informația a devenit virală, compania a revenit asupra decizie și a înlăturat postarea respectivă argumentând că procedura în cauză nu este definitivată.

Primele decizii în acest sens ar urma să fie adoptate cel târziu la finalul primului trimestru, în cel puțin cândva regiuni. Netflix a tolerat utilizarea conturilor de mai către mai mulți utilizatori în speranța că serviciile companiei vor fi promovate, însă în momentul de față netflix încearcă să-i oblige pe utilizatori să plătească o taxă suplimentară sau să-și facă propriul cont, potrivit profit.ro.

Clienți pot solicita un cod temporar pentru folosirea serviciilor

Netflix tratează cu precauție această chestiune deoarece există temerea conform căreia o parte din utilizatori ar renunța la serviciu, într-un moment în care piața are foarte mulți jucători.  Serviciile Netflix includ o funcție de transfer de profil care permite utilizatorilor să-și transfere recomandările legate de filme, istoricul vizionărilor și multe alte opțiuni dacă respectivul client decide să-și deschidă un nou cont.

Netflix folosește informații precum adresa IP sau adresa ID-urile dispozitivelor și arhiva dispozitivelor pentru a identifica locația exactă de unde se folosesc serviciile companiei. Opțiunea Netflix-extra members prin care compania va aplica o taxă suplimentară pentru clienții Netflix care utilizează concomitent un singur cont.

În aceste condiții oficialii companiei se așteaptă la reducerea numărului de abonamete, ca în cazul statelor din America Latină, unde opțiunea extra members a fost introdusă temporar.

Trebuie reținut faptul că există posibilitatea să vă treziți cu serviciile suspendate în cazul în care folosiți serviciile platformei de streaming în afara domiciliului, însă, compania a conceput o soluție. Abonații pot solicita un cod temporar atunci când se conectează dintr-o altă locație decât cea stabilită.