Educație financiară

Piața de capital în vreme de bull market. Sfaturile investitorilor

Bull market sursa foto motleyfool
Bull market sursa foto motleyfool

Piețele financiare pentru acțiuni, obligațiuni și mărfuri sunt influențate în mare măsură de încrederea consumatorilor. Iar în perioadele de bull market, care apar atunci când prețurile investițiilor sunt în creștere pentru perioade susținute, încrederea este la rândul său în creștere.

Impulsionați de economiile înfloritoare și de șomajul scăzut care însoțesc de obicei perioadele de bull market, investitorii sunt dornici să cumpere sau să păstreze titluri de valoare, creând astfel o piață a cumpărătorilor. Iată ce trebuie să faci într-o astfel de perioadă.

Cumpărați calitate, nu noutate

Pe o piață bull, prețurile în creștere ale monedelor cu capitalizare mare se răsfrâng asupra întregii lumi criptografice. Întreaga piață începe să câștige valoare. Dar, pe măsură ce piața bull se maturizează, câștigurile se limitează la performerii de încredere cu planuri de afaceri realiste. Monedele care cresc doar pentru că monedele cu cele mai bune performanțe au condus piața în sus, este apropae sigur că vor înceta să mai crească înainte ca piața bull  să se termine.

Puteți face o mulțime de bani cu monede noi cu capitalizare mică în faza inițială a unei piețe bull. Dar investitorii cu experiență spun că este inteligent să vă mutați treptat portofoliul către monede de top pe măsură ce piața se maturizează.

În perioadele de bull market căutați tehnologii promițătoare

Puține dintre noile monede și jetoane de pe piață sunt introduse ca înlocuitori de uz general pentru moneda fiduciară. Apar token-uri specializate pentru scopuri specifice: finanțe descentralizate sau gestionarea NFT sau pentru a sprijini oracolele blockchain. Unele dintre aceste jetoane încorporează tehnologii avansate pentru a depăși limitările ofertelor tradiționale ale pieței cu capitalizare mare. Experții spun că jetoanele construite la comandă pentru a rezolva o problemă sau pentru a aborda o piață promițătoare ar putea înregistra cele mai mari câștiguri pe o piață bull.

Căutați potențialul de creștere

Analiza fundamentală este practica de a prezice tendințele viitoare ale valorii unei monede pe baza performanțelor anterioare. De exemplu, unele jetoane au un istoric de apreciere a valorii odată cu piața globală, dar cu câteva puncte procentuale mai mult decât media pieței. Dacă această dinamică este consecventă, atunci este rezonabil să ne așteptăm ca moneda să continue să depășească piața în timpul unei perioade de creștere. Fă-ți temele și s-ar putea să identifici jetoane care oferă un ROI excepțional.

Luați în considerare monedele cu capitalizare mică

Monedele noi cu capitalizare de piață mică pot avea puncte forte pe care nu au avut încă ocazia să le prezinte pieței. Este greu pentru astfel de jetoane să atragă investitori atunci când banii sunt puțini, dar pe o piață în creștere au șansa de a-și dovedi valoarea. Piața cu capitalizare mică este riscantă, dar piețele bull creează condițiile pentru ca monedele mai noi să își sporească cota de piață, împreună cu randamentele pentru investitori.

Diversificați

Investitorii profesioniști sunt de acord cu privire la importanța menținerii unui portofoliu diversificat în timpul piețelor ascendente. Un portofoliu diversificat vă ajută să minimizați riscurile, beneficiind în același timp de creșterea pieței în diferite segmente. În lumea cripto, un portofoliu diversificat poate include oferte cu capitalizare mare, jetoane noi, jetoane care sunt active pe piața DeFe și pe alte piețe în creștere, jetoane asociate cu tehnologii inovatoare, jetoane cu capitalizare mică care sunt noi pe piață și multe altele. Acestea sunt condițiile care favorizează diversitatea prin intermediul fondurilor tranzacționate la bursă și al fondurilor de indici. Este ca și cum ai investi în întreaga piață – ceea ce este exact ceea ce vrei să faci în timpul unei perioade de creștere.

Investiți, reinvestiți  și vindeți  în etape

Nu contează cât de sus urcă piața – dacă nu ați cumpărat, picioarele vă vor rămâne pe pământ. Mulți investitori recomandă să cumpărați pe o piață în creștere, să vindeți pentru a realiza profituri și să reinvestiți la un preț mai ridicat. Profiturile vă permit, în esență, să rămâneți pe piață cu bani gratis – fonduri pe care nu le aveați la începutul pieței bull.

O altă modalitate de a minimiza riscul în timpul unei piețe în creștere este de a investi treptat. Puteți intra pe piață încetul cu încetul. Dacă se dovedește că unele dintre cumpărăturile dvs. sunt perdante, deoarece prețul a scăzut imediat după aceea, pierderile dvs. sunt compensate de cumpărăturile anterioare.

Are sens să vindeți și dvs. în faze. Nu poți fi niciodată sigur că vei obține cel mai bun preț pentru jetoanele pe care le vinzi, așa că vinde o parte săptămâna aceasta, o parte săptămâna viitoare, o parte în săptămâna următoare și așa mai departe. Această tehnică netezește fluctuațiile pieței și vă ajută să mențineți valoarea globală a portofoliului dumneavoastră.

Pregătiți-vă strategia de ieșire

Piețele în creștere îi atrag pe investitori să mai rămână încă o zi pentru a realiza profituri mai mari. Și apoi încă una. Și încă una. Până când, în cele din urmă, o corecție a pieței duce la prăbușirea prețurilor, iar investitorii rămân în pierdere.

De aceea, experții recomandă investitorilor să își planifice din timp ieșirea. Luați decizia de a ieși de pe piață atunci când portofoliul dumneavoastră atinge un anumit preț – și păstrați-vă acest angajament. S-ar putea să pierdeți o creștere suplimentară, dar ați putea, de asemenea, să vă protejați profiturile de scăderea prețurilor.

Minimizați riscul cu ajutorul instrumentelor derivate

Instrumentele derivate, cum ar fi opțiunile, sunt excelente în timpul piețelor în creștere, deoarece sunt concepute pentru a minimiza riscul investitorului. Dacă lucrați cu o bursă care se ocupă de derivate criptografice, luați în considerare posibilitatea de a investi o parte din portofoliul dvs. în opțiuni sau futures. Acestea sunt vehicule excelente pentru a participa la creșterea pieței, protejându-vă în același timp  împotriva inversărilor de piață.