Info

Bitcoinul este în scădere! Experții preconizează că declinul criptomonedelor va continua

infofinacniar.ro
Sursa foto: infofinacniar.ro

Moneda digitală, Bitcoin, înregistrază din nou o scădere a cotei și ajunge pentru scurt timp, la 18.000 de dolari pe unitate. Acesta este cel mai redus nivel din ultimele trei luni. Scăderea valorii Bitcoin s-a produs după ce investitorii au decis să renunțe la activele de risc din cauza ratelor tot mai mari ale dobânzilor.

Bitcoinul, cunoscută drept cea mai valoaorasă monedă din lume, a înregistrat o scădere de 5% și a fost cotat undeva la 18,276 de dolari, înregistrând astfel cel mai redus nivel. Ulterior, valoarea monedei digitale a fost tranzacționată în pierdere cu 2,9% la o cotă de 19,166 dolari pe unitate.

Moneda digitală a scăzut cu 7,2% doar în această lună și se așteaptă ca să atingă al doilea declin lunar consecutiv. Acest lucru apare pe fondul faptului că în luna august, Bitcoin-ul a mai scăzut cu 15%.

Bitcoinul este în scădere

Mai multe detalii sunt oferite de Sadie Raney, co-fondator și șef al operațiunilor Strix Leviathan, expert în domeniul criptomonedelor.

„Presiunea autorităţilor de reglementare, creşterea dobânzilor de referinţă şi inflaţia presează puternic clasele de active mai riscante, în special cripto, şi astfel forţează lichidări, reduc capitalul disponibil pentru investiţii şi cresc îngrijorările cu privire la controalele de reglementare nedefinite”, a spus acesta.

Raney mai adaugă faptul că  „aceste forţe pot opri întregul complex cripto până când sistemul financiar se stabilizează şi un cadru de reglementare devine mai clar”.

Scad valorile criptomonedelor

O altă monedă faimoasă în rândurile investitorilir în piața criptomoneledelor este Ether care de asemenea, a scăzut cu 5%, ajungând la 1,281 dolari pe unitate. Aceasta a înregistrat cea mai scăzută valoare din data de 15 iulie și până în prezent. Ulterior, moneda a fost cotată la 1,354,78 dolar în picaj cu doar un procent de 1,9%. Doar în luna curentă, Ether a scăzut cu 17% și este pe punctul de a înregistra cea mai slabă evoluție lunară.

Potrivit experților din domeniul criptomoneldelor, volatilitatea valorii monedei se datorează Rezervei Federale americană. Instituția financiară americană va opera o altă creștere a ratei în cursul acestei săptâmâni pentru a câștiga lupta în fața inflației. Fed a crescut rata dobânzilor cu 0,75% fiind a patra creștere consecutivă de la începutul anului, potrivit bursa.ro.

Prin urmare, potrivit datelor FedWatch investitorii așteaptă ca rata de referință să crească cu 75 de puncte de bază. Investitorii în criptomonede au de ce să se teamă, mai ales că datele istorice ale prețurilor au indicat de fiecare dată când oficialii de la FedEx s-au reunit. Bitcoin-ul a scăzult cu cel puțin 10% în urma reuniunilor din martie, mai și iunie. În ciuda faptului că datele istorice nu prezintă o indicație clară a modalității în care piața se va dezvolta în viitor, cert este faptul că după anunțul de majorare al Fed, investitorii se așteaptă la o nouă volatilitate.

De asemenea, datele de la IntoTheBlock relevă faptul că fluxul net al deținătorilor mari de Bitcoin este semnficiativ în scădere, potrivit sursei citate marii deținători ai unui criptoactiv au în proprietate mai mult de 1% din oferta totală în circulație a activului