Infofinanciar > Lumea la zi > Peste 100 de milioane de euro, bugetul României pentru JO de la Paris
Lumea la zi

Peste 100 de milioane de euro, bugetul României pentru JO de la Paris

Peste 100 de milioane de euro, bugetul României pentru JO de la Paris
sursă foto: arhiva companiei

Sportul românesc va beneficia de peste 100 de milioane de euro, buget valabil până la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară. Anunțul vine din partea preşedintei Agenţiei Naţionale de Sport, Elisabeta Lipă. Ea a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, care federaţii sportive vor primi cei mai mulţi bani.

Elisabeta Lipă: „Bugetul inițial pe care noi îl alocăm federațiilor este de 104 milioane. Vorbim aici de activitatea sportivă. Aceasta înseamnă: pregătire, competiții internaționale. Pentru toate loturile olimpice care se pregătesc pentru Jocurile Olimpice. Și la ora actuală, după cum bine știți, sunt 61 de sportivi calificați.

Primele trei federații care sunt bugetate sunt așa: canotajul, boxul și tenisul de masă. Îmi este foarte greu să vă dau cifrele finale pentru că vom vedea ce înseamnă, ca și pregătire, partea finanțată de către Comitetul Olimpic. Cele trei federații care nu au dosarele complete sunt: Federația Română de Hochei, Federația Română de Handbal și Federația Română de Tenis. Acestea, până pe data de 10 ianuarie, nu au depus dosarul complet”.