Infofinanciar > Info > Pensiile se vor mări sigur pentru că Guvernul are de unde. Cine face nemaipomenita declarație
Info

Pensiile se vor mări sigur pentru că Guvernul are de unde. Cine face nemaipomenita declarație

bani
Foto: playtech.ro

Zilele trecute, Marcel Ciolacu a anunțat că pensiile se vor mări de la 1 ianuarie anul viitor, cel puțin cu nivelul inflației care ne cam umblă prin buzunare. Acum, însă, o altă personalitate cu funcție importantă vine să ne garanteze acest lucru.

Este vorba despre președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu. Acesta spune că, în ciuda deficitului bugetar și a ajutoarelor deja anunțate pentru pensionari, Guvernul își poate permite majorarea punctului de pensie. Baciu a mai precizat că, dacă după primele șase luni rămân venituri la buget, atunci pensionarii pot primi bani în plus.

Marcel Ciolacu vine cu amănunte

Mai mult, Marcel Ciolacu a vorbit, azi, despre ce șanse sunt ca pensiile să mai crească până la finalul lui 2022.

”Nu Ciolacu creşte pensiile, nu este o pomană pentru acei oameni, este o lege pe care o respectăm, exact cum am respectat şi Legea 153 (Legea salarizării unitare 153/2017, actul normativ în baza căruia a fost introdusă o majorare a cuantumului brut al salariilor de bază, soldelor, indemnizaţiilor de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice – n.r.)”, a spus Marcel Ciolacu, jurnaliștilor, miercuri, în Parlament.

Întrebat dacă urmează o altă majorare de pensii în următoarele luni, președintele PSD a răspuns că nu a discutat cu colegii de guvernare, până în prezent, despre acest subiect.

Decizii corecte

Ciolacu a precizat că deciziile luate de Guvern în privinţa pachetelor sociale „au fost unele corecte” şi se văd în creşterea economică.

„Mai e mult de făcut ca această creştere să se vadă şi în buzunarele românilor. Va fi o bătălie continuă nu an de an, lună de lună, pentru a face faţă acestor crize. Sunt foarte preocupat ce se întâmplă în zona euro. Cel mai important partener al României este Germania, dacă în Germania se porneşte o recesiune, atunci şi noi vom intra în efectul recesiunii din Germania”, a afirmat Ciolacu.

Budăi este mai șovăielnic

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, evită să dea o dată la care vor fi majorate pensiile românilor. El spune că un astfel de anunț va fi făcut la momentul în care se va lua o decizie.

Ministrul Muncii,Marius Budăi, a făcut o serie de declarații, la Iași, pe subiectul majorării pensiilor de la 1 ianuarie anul viitor, dată avansată de Marcel Ciolacu. El a răspuns, astfel, unei întrebări, a jurnaliștilor care au dorit să știe dacă termenul de 1 ianuarie nu este prea îndepărtat, pentru o indexare. Dat fiind că inflația a ajuns la un nivel foarte ridicat, iar scumpirile afectează un procent foarte ridicat de populație, în special din rândul pensionarilor.

Ministrul Marius Budăi a declarat că în acest moment este luată în calcul o indexare a pensiilor, dar că anunțul va fi făcut abia în momentul în care se va lua o decizie concretă.