Infofinanciar > Info > Pensiile românilor vor ajunge mai devreme în aprilie! Ministerul Muncii anunță că banii intră săptămâna viitoare
Info

Pensiile românilor vor ajunge mai devreme în aprilie! Ministerul Muncii anunță că banii intră săptămâna viitoare

Ajutor-financiar-pentru-pensionari
sursă foto: Antena3 CNN

Pentru luna aprilie, perioadă în care se sărbătorește și Paștele Ortodox, datat în anul acesta pentru ziua de 16, banii seniorilor vor intra mai repede. Se întâmplă acest lucru ca un ajutor din partea statului pentru ca românii să-și poată achiziționa toate cele necesară pentru masa festivă.

Anunțul vine chiar din partea ministrului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), Marius-Constantin Budăi, care are acum un proiect promițător de a livra pensiile românilor înainte cu câteva zile de Sărbătorile Pascale. Astfel, potrivit datelor oficiale, banii ar trebui să ajungă către seniori în decurs de două săptămâni, între zilele de 1 și 11 aprilie, cu patru zile mai devreme.  

În comparație cu cei care primesc banii prin poștă, care depind de disponibilitatea poștașului și de cum livrează acesta pensiile, seniorii care au recurs la sistemul online, pe carduri bancare, au certitudinea că suma de bani le va intra în cont pe data de 10 aprilie, cu două zile mai devreme, căci în lunile normale, pensiile ajungeau în ziua de 12 a lunii.

250 de lei în plus

Pe lângă banii de pensie, un număr de aproximativ 2,4 milioane de români vor primi în această perioadă, tot înainte de 16 aprilie, cei 250 de lei în plus ce reprezintă valoarea voucherelor de 250 de lei din partea statului. Aceștia reprezintă astfel un ajutor din partea Guvernului din programul „Sprijin pentru România” pentru ca pensionarii cu venituri mici să facă față mai ușor prețurilor în continuă creștere de la raft.

„Până în Sărbătorile Pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşti”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș.

Pachetele de alimente ajung în Săptămâna Mare

În plus, ajutorul din partea statului nu se oprește aici cu ocazia Paștelui, căci peste 800.000 de cetățeni vor primi zilele următoare pachetele de alimente, în valoarea de 390 de lei fiecare. Aceste pachete se alătură astfel sprijinului pe care Guvernul României îl oferă românilor aflați în situații dificile din punct de vedere financiar.

„Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil. Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a completat ministrul Boloș, citat de fanatik.ro.