Infofinanciar > Info > Pensiile din iunie ajung cu o întârziere de 40 de zile. Cum se explică nenorocirea
Info

Pensiile din iunie ajung cu o întârziere de 40 de zile. Cum se explică nenorocirea

Pensiile din iunie ajung cu o întârziere de 40 de zile. Cum se explică nenorocirea
Foto: facebook

Pensionarii vor primi sumele aferente lunii iunie 2024 cu o întârziere de până la 40 de zile! Adică, vor fi virate pe card în intervalul 12-13 iunie. Întârzierea, spu oficialitățile este cauzată de devansarea plății pensiilor din luna mai, dar și din cauza sărbătorilor Pascale.

În luna mai 2024, Guvernul României a decis să devanseze plata pensiilor pentru a le asigura pensionarilor resursele necesare înainte de Sărbătorile Pascale.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat atunci importanța efortului comun al instituțiilor implicate. De la Casa Națională de Pensii Publice la Poșta Română, pentru a asigura o plată rapidă a pensiilor înainte de sărbători.

Devansarea plății pensiilor a avut un impact pozitiv pe termen scurt. Dar ea a creat o problemă pe termen lung. Beneficiarii vor trebui să aștepte mai bine de 40 de zile până la următoarea tranșă de plată din luna iunie. Pensionarii cu venituri mici vor fi cei mai afectați.

Pensiile aferente lunii iunie 2024 vor fi virate pe card în data de 12, dar nu mai târziu de 13 iunie.

Un alt aspect important pentru pensionari în 2024 este recalcularea pensiilor, programată să intre în vigoare la 1 septembrie.