Infofinanciar > Info > Parlamentarii români, deplasări externe de milioane! Cât a cheltuit statul cu aleșii în acest an
Info

Parlamentarii români, deplasări externe de milioane! Cât a cheltuit statul cu aleșii în acest an

parlament
Credit imagine: infofinanciar.ro

Deplasările externe se pare că sunt capitolul preferat din lista de atribuții pe care le au parlamentarii români. Aceștia nu se “zgârcesc” când vine vorba de bani, dat fiind faptul că cifrele arată că statul a cheltuit peste 2 milioane de euro pentru călătoriile acestora în străinătate.

De la începutul anului și până în prezent, statul român a cheltuit peste 10 milioane de lei pentru ca parlamentarii să își poată desfășura vizitele în afara țării după bunul plac și la standarde ridicate.

Deplasări de milioane

Mai exact, 6,5 milioane de lei pentru deplasările deputaţilor şi aproape 3.5 milioane de lei pentru deplasările senatorilor.

Pe lângă destinaţii precum Franţa şi Belgia, acolo unde sunt instituţiile europene, deputaţii şi senatorii s-au mai plimbat în Rwanda, Guatemala, Indonezia şi Japonia.

Campion la numărul de deplasări este Nicu Fălcoi, senator USR, care a efectuat 8 deplasări externe. Acesta spunea că toate deplasările lui au avut legătură cu războiul.

Sunt şi trei politicieni noroşi care au stat 17 zile pe continentul african, în Rwanda. Este vorba despre Florin Alexe (PNL), Radu Miriuţă (USR) şi Sabin Sarmaş (PNL).

Aceştia spun că au participat la un eveniment pentru dezvoltarea comunicaţiilor, eveniment organizat de ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații).

Sabin Sarmaş spunea că nu e foarte încântat de această deplasare şi spunea că în cele 17 zile petrecute pe continentul african nu a apucat să vadă mare lucru, ci doar tavanul hotelui în care a stat, dar şi tavanul sălilor de conferinţe la care a participat.

Vacanțele politicienilor

Nici la capitolul vacanțe pe banii lor, parlamentarii nu stau rău. Aceștia au profitat la maxim de vacanța de vară pe care au avut-o și s-au întrecut care îșî face concediul mai frumos.

Printre principalele destinatii alese vara acesta de parlamentari au fost capitalele europene precum: Paris, Roma sau chiar Madrid. Însă locatii cum ar fi Barcelona sau Veneția nu au fost neglijate de aleșii noștri.