Infofinanciar > Lumea la zi > Papa Francisc, despre conflictele din lume: „Războiul în sine este o crimă împotriva umanităţii”
Lumea la zi

Papa Francisc, despre conflictele din lume: „Războiul în sine este o crimă împotriva umanităţii”

Papa Francisc cere pace în lume. Acesta a transmis, din nou, că războiul în sine este o „crimă împotriva umanităţii”.

„Să nu uităm acest lucru. Oamenii au nevoie de pace, lumea are nevoie de pace”, a declarat suveranul pontif după rugăciunea săptămânală Angelus.

Papa le-a cerut oamenilor să nu îi uite pe cei care au de suferit de pe urma ”cruzimii războiului” în diverse părţi ale lumii.

El a reluat apelul la pace în Ucraina şi în Fâşia Gaza.

„Să ne rugăm ca cei care au puterea în legătură cu aceste conflicte să reflecteze asupra faptului că războiul nu este calea de a le rezolva, întrucât aduce moarte în rândul civililor şi distruge oraşe şi infrastructura”, a spus Papa Francisc, conform Agerpres și Reuters.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat de un atac terorist brutal şi de o amploare fără precedent comis de militanţi Hamas în sudul Israelului, pe 7 octombrie.

Atacul s-a soldat cu aproximativ 1.200 de morţi şi răpirea a circa 250 de persoane care au fost duse în Fâşia Gaza.

Israelul a răspuns cu lovituri aeriene masive şi cu o ofensivă terestră lansată în 27 octombrie. În timpul unei încetări temporare a focului în noiembrie, din Fâşia Gaza au fost eliberaţi 105 ostatici în schimbul unui număr de 240 de deţinuţi palestinieni aflaţi în închisori israeliene.