Infofinanciar > Info > Pachetele cu 24 de kilograme de alimente ajung înainte de Paște! Ce conțin acestea și cine beneficiază de ajutorul de la stat
Info

Pachetele cu 24 de kilograme de alimente ajung înainte de Paște! Ce conțin acestea și cine beneficiază de ajutorul de la stat

pachete cu alimente ajutor social Sursă foto: dailybusiness.ro
sursă foto: dailybusiness.ro

În urma distribuirii voucherelor de alimente înainte de Paște, românii defavorizați vor primi și pachete cu alimente de 24 kg.Potrivit lui Marcel Boloș, ministrul delegat pentru Investiții și Proiecte Europene, pachetele cu alimente vor fi livrate românilor defavorizați luna viitoare, în aprilie.

În acest an, în total, șase tranșe de ajutoare alimentare și mese calde sunt oferite la aproximativ 2,4 milioane de persoane care se confruntă cu situații dificile din punct de vedere financiar.

Ce vor primi românii în pachetele de 24 de kilograme

– făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

– mălai (4 pungi de 1 kg);

– paste făinoase (2 pungi de 400 g);

– ulei (4 sticle de 1 l);

orez (4 pungi de 1 kg);

– conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

– conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

– conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

– borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);

– gem de fructe (1 borcan de 360 g);

– gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Marcel Boloș a declarat că: „Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români.

Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate.  Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie.

De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie.  Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene, 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a precizat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, potrivit Antena 3 CNN. 

Ce se întâmplă cu beneficiarii care încearcă să vândă ajutorul

Ministrul a anunțat și că vor exista sancțiuni pentru persoanele care vând pachetele de alimente, menționând că aceștia vor fi denunțați la Poliția locală și excluși de pe lista beneficiarilor ajutorului.

Dacă sunt astfel de situaţii (să vândă produsele/pachetele – n.r.) în care totuşi noi le dăm pentru a le asigura traiul zilnic şi totuşi aceste produse fac obiectul comercializării, trebuie sesizat de îndată fie MIPE sau structurile de poliţie locală pentru că ordonanţa prevede sancţiuni dure pentru astfel de situaţii, mergând chiar până la excluderea din categoria beneficiarilor.

Scopul acestei forme de sprijin este să îi ajutăm să treacă cu bine de această perioadă de criză”, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.