Lumea la zi

Orban ne dă clasă! Ungaria, creștere economică de trei ori mai mare decât a României

Orban sursa foto Hotnews
Credit imagine: hotnews.ro

Ungaria se poate lăuda cu o creștere a Produsului Intern Brut (PIB) cu 6,5 procente în trimestrul al treilea al anului 2022 compariativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Și randamentul economiei a înregistrat o creștere de 1,1%, iar în prima jumătate a acestui an, producția economică a fost mai mare cu 7,3 procente față de aceeași perioadă a anului 2021.

Iar acum apare întrebare cum de Ungaria poate, iar România este cu mult în spate la capitolul creștere a PIB-ului si a economiei.

Pai este simplu. Practic, în Ungaria industria și serviciile sunt mult mai bine puse la punct, lucru ce contribuie mult la economia țării.

În cadrul industriei, expansiunea a fost deosebit de puternică în industria alimentară şi în producţia de echipamente electrice, iar în ceea ce priveşte serviciile, aceasta s-a înregistrat în special în serviciile de cazare, în alimentaţie publică, în transport şi la serviciile de depozitare. Declinul semnificativ al agriculturii a limitat creşterea, a adăugat KSH.

Datele detaliate privind PIB-ul Ungariei, pentru al doilea trimestru, vor fi publicate de Institutul Central de Statistică al Ungariei în data de 1 septembrie.

România, făcută de râs de Ungaria

Economia României a crescut doar cu 5,8%, în primul semestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2021, atât pe seria brută, cât şi pe seria ajustată sezonier, iar în trimestrul II a consemnat o apreciere cu 2,1% raportat la trimestrul anterior, conform estimării semnal publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.

Aceste cifre nici nu se pot compara cu evoluția pe care Ungaria a înregistrat-o.

”Comparativ cu trimestrul I 2022, Produsul Intern Brut în trimestrul II 2022 a fost, în termeni reali, mai mare cu 2,1%. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2021, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 5,3 % atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier; În semestrul I 2022, Produsul Intern Brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2021, cu 5,8%, atât pe seria brută cât şi pe pe seria ajustată sezonier”, arată datele INS, potrivit News.ro.