Infofinanciar > Lumea la zi > Opoziția din Rusia nu a murit odată cu Alexei Navalnîi. Cine sunt dușmanii lui Vladimir Putin
Lumea la zi

Opoziția din Rusia nu a murit odată cu Alexei Navalnîi. Cine sunt dușmanii lui Vladimir Putin

Alexei Navalnîi si Vladimir Putin Sursa foto Arhiva companiei
sursa foto: arhiva companiei

Recent, Vladimir Putin a depus jurământul pentru încă un mandat de președinte al Rusiei, consolidându-și controlul asupra țării timp de aproape 25 de ani. Însă, odată cu prelungirea mandatului său, îngrijorările cu privire la statul democrației și respectarea drepturilor omului cresc. În timpul mandatului său, Rusia a cunoscut o îndepărtare de principiile democratice, iar alegerile libere sunt în continuare o raritate.

În plus, sub conducerea sa, Rusia a fost implicată în conflicte internaționale. Cel mai recent incident este invazia din Ucraina în 2022. Aceste lucruri au crescut tensiunile cu țările vecine și cu Occidentul.

Opoziția din Rusia nu a murit odată cu Alexei Navalnîi

Cu toate acestea, opoziția din Rusia încearcă să rămână activă, chiar și în fața presiunii crescânde. După moartea misterioasă a lui Alexei Navalnîi, un critic al lui Putin, soția sa, Iulia, a promis să continue lupta împotriva regimului actual. În timp ce mulți opozanți ruși au fugit din țară, unii, precum Natalia, își exprimă rezistența chiar și din exil, confruntându-se cu riscuri grave dacă ar reveni în Rusia.

Cu toate că Putin rămâne puternic, speranța pentru o schimbare democratică nu a fost abandonată. Iulia Navalnîia, văduva lui Alexei Navalnîi, a devenit un simbol al opoziției. Ea încurajează susținătorii să continue lupta pentru o Rusie liberă și democratică.

Această confruntare între autoritatea lui Putin și dorința de schimbare a opoziției continuă să definească peisajul politic al Rusiei, cu urmările sale atât la nivel național, cât și internațional.

Natalia, rusoaică în exil: „Ne dorim pace, ne dorim democrație pentru Rusia. Vrem doar ca oamenii să trăiască în libertate și să nu le fie teamă că vor ajunge la închisoare.”

În rândul tinerilor ruși, speranța este acum Iulia Navalnîia, văduva disidentului Alexei Navalnîi. Acesta din urmă a fost ucis într-un lagăr de prizonieri din Siberia. Iulia a devenit o figură centrală în lupta împotriva regimului lui Putin. Aceasta pledează pentru impunerea de sancțiuni economice și politice asupra politicienilor loiali președintelui rus.

Echipa lui Navalnîi, chiar și din exil, desfășoară campanii de conștientizare. Ei încurajează oamenii să se exprime și să-și exprime nemulțumirea față de politicile guvernului rus. În ciuda riscurilor, acești activiști continuă să își facă vocea auzită, inspirați de îndemnul lui Navalnîi de a nu renunța niciodată. Iulia Navalnîia devine acum un simbol al opoziției, sperând să mobilizeze oamenii pentru a lupta pentru o Rusie liberă și democratică, potrivit Digi24.