Infofinanciar > Info > Mare oportunitate de finanțare a panourilor fotovoltaice! Poate fi și șansa ta
Info

Mare oportunitate de finanțare a panourilor fotovoltaice! Poate fi și șansa ta

panouri solare
Sursa foto: ideipractice.ro

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a anunțat în mod oficial că planul inovator numit ,,REPowerEU”, în valoare de 1,4 miliarde de euro, destinat să susțină independența energetică a cetățenilor români, se pregătește să fie prezentat Comisiei Europene până la sfârșitul lunii august. Acest plan reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării capacităților energetice ale persoanelor fizice din țară.

Noul program ,,REPowerEU” are ca obiectiv principal sprijinirea cetățenilor români în dobândirea independenței energetice prin intermediul unor investiții strategice. Cu o alocare financiară substanțială de 1,4 miliarde de euro, acest program are potențialul de a transforma modul în care oamenii abordează energia, încurajând utilizarea surselor de energie regenerabilă și eficiența energetică.

Planul României pentru sustenabilitate și autonomie energetică

Prim-ministrul Ciolacu a subliniat importanța acestui plan în contextul european și a făcut cunoscut că eforturile României în domeniul energiei durabile sunt menite să contribuie la obiectivele globale de combatere a schimbărilor climatice și de promovare a unei economii mai ecologice.

Planul ,,REPowerEU” nu numai că vizează autonomia energetică a cetățenilor, dar și consolidarea poziției României în cadrul strategiilor europene de dezvoltare durabilă. Așteptăm cu interes prezentarea sa detaliată către Comisia Europeană și impactul pozitiv pe care îl poate avea asupra societății și a mediului înconjurător.

Planul guvernamental creează șansa pentru investiții semnificative în ecosisteme de energie verde. Aproximativ 600 milioane de euro vor fi investiți în panouri solare și baterii pentru stocarea energiei, iar 500 milioane de euro se vor concentra pe eficientizarea energetică a locuințelor.

În contextul actual al geopoliticii, problema creșterii exagerate a prețurilor la energie a devenit mai urgentă, scoțând în evidență dependența Uniunii Europene de combustibilii fosili furnizați de Rusia. Executarea planului ,,REPowerEU” oferă Uniunii Europene o oportunitate pentru a:

– economisi energie
– genera energie curată
– diversifica sursele de energie

România a investit 1,1 miliarde de euro pe panouri fotovoltaice

„1,1 miliarde de euro pentru români pentru panouri fotovoltaice şi eficientizarea energetică a locuinţelor! Noul plan „REPowerEu”, în valoare totală de 1,4 miliarde de euro, pe care îl vom trimite la Comisia Europeană până la sfârşitul lunii august va fi axat pe programe dedicate direct românilor! Concret, vor fi peste 600 de milioane de euro pentru achiziţii de panouri solare şi baterii pentru stocare a energiei. Aproximativ 60 de mii de gospodării vor putea accesa acest program, iar valoarea fiecărui grant va fi de aproximativ 10 mii de euro cumulat. În paralel, alţii 500 de milioane de euro vor merge pentru amenajarea locuinţelor în vederea reducerii consumului de energie şi implicit a facturilor cu până la 30%. Iar o pondere semnificativă dintre aceşti bani va fi alocată ţintit către populaţia vulnerabilă şi cei din mediul rural”, a scris prim-ministrul Guvernului României, Marcel Ciolacu, pe pagina personală de Facebook.

În cadrul inițiativei ,,REPowerEU”, inoSOLAR își asumă rolul de partener de încredere pentru toți românii din întreaga țară care doresc să beneficieze de furnizarea și instalarea panourilor fotovoltaice de cea mai înaltă calitate. inoSOLAR consideră că primul și cel mai crucial pas spre crearea unui viitor sustenabil este asigurarea accesului la energie curată.

,,Datorită expertizei în domeniu și a profesionalismului, compania este pregătită să ofere susținere tuturor românilor care doresc să acceseze subvențiile oferite de proiectul REPowerEU. inoSOLAR oferă soluții optime, eficiente, la cheie, personalizate în funcție de nevoile și cerințele fiecărui client. Echipa de consultanță va răspunde oricărei întrebări, în timp ce echipele tehnice prezente la nivel național se vor ocupa de instalarea și monitorizarea sistemelor fotovoltaice, respectând cu acuratețe toate angajamentele stabilite.” David Bulugu – CEO inoSOLAR.

„Asta înseamnă să faci un plan în care să ţii cont de necesităţile oamenilor şi nu de interese personale sau de grup aşa cum s-a întâmplat în trecut atunci când acest plan a fost respins de Comisie! Şi am încredere că ministrul Fondurilor Europene va obţine la Bruxelles ceea ce trebuie pentru români şi pentru România”, a spus Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, conform antena3.ro.