Infofinanciar > Lumea la zi > OpenAI lansează aplicația ChatGPT pentru iOS. Utilizatorii Android mai au de așteptat
Lumea la zi

OpenAI lansează aplicația ChatGPT pentru iOS. Utilizatorii Android mai au de așteptat

Chat GPT digitaltrends.com
sursa foto digitaltrends.com

OpenAI a lansat joi o aplicație ChatGPT pentru iPhone. Este prima aplicație mobilă oficială pentru ChatGPT. Bot-ul care folosește inteligența artificială este cel mai cunoscut exemplu de „model de limbaj „, un tip de aplicație de învățare automată care se antrenează pe terabyte de date pentru a putea oferi anumite rezultate impresionante, precum paragrafe lungi sau coduri de calculator care arată ca și cum ar fi fost scrise de un om.

OpenAI a lansat joi o aplicație ChatGPT pentru iPhone, a declarat pe Twitter Mira Murati, directorul tehnic al companiei. O versiune pentru Android urmează să apară în curând, a precizat ea.

ChatGPT pe telefoanele mobile

Este prima aplicație mobilă oficială pentru ChatGPT, un program software care a câștigat rapid peste 100 de milioane de utilizatori după ce a fost lansat anul trecut și a forțat industria tehnologică să se adapteze rapid și să investească în aplicații de inteligență artificială de ultimă generație. În capturi de ecran de pe App Store de la Apple, OpenAI spune că aplicația poate răspunde la întrebări precum „spune-mi idei unice de cadouri personalizate pentru ziua de naștere a mamei mele iubitoare de cafea” sau „explică cum să refuzi politicos o invitație la un concert”. Aplicația ChatGPT acceptă, de asemenea, inputuri vocale, a precizat compania într-o postare pe blog.

„De la lansarea ChatGPT, am auzit de la utilizatori că le place să folosească ChatGPT în deplasare. Astăzi, lansăm aplicația ChatGPT pentru iOS. Utilizarea aplicației ChatGPT este gratuită și vă sincronizează istoricul pe toate dispozitivele. De asemenea, aceasta integrează Whisper, sistemul nostru open-source de recunoaștere a vorbirii, permițând introducerea vocii. Abonații ChatGPT Plus beneficiază de acces exclusiv la capacitățile GPT-4 și timpi de răspuns mai rapizi, toate pe iOS.” se precizează în cadrul postării de pe blogul OpenAI.

ChatGPT a fost anterior disponibil online pe site-ul web al OpenAI, precum și printr-o interfață de aplicație utilizată pentru crearea de aplicații terțe. Apple’s App Store a găzduit anterior mai multe aplicații care utilizează software-ul companiei, dar niciuna nu a fost realizată chiar de OpenAI.

ChatGPT pentru toate device-urile

Inteligența artificială este cel mai cunoscut exemplu de „model de limbaj „, un tip de aplicație de învățare automată care se antrenează pe terabyte de date pentru a putea returna rezultate de paragrafe lungi sau coduri informatice care arată ca și cum ar fi fost scrise de un om, conform CNBC. „Cu aplicația ChatGPT pentru iOS, facem încă un pas spre misiunea noastră, transformând cercetările de ultimă oră în instrumente utile care să le dea oamenilor putere, făcându-le în același timp în mod continuu mai accesibile.” se precizează în cadrul postării de pe blogul OpenAI.

Aplicația este gratuită, deși include o achiziție în aplicație de 20 de dolari pe lună prin intermediul Apple pentru ChatGPT Plus, abonamentul OpenAI care oferă funcții suplimentare. Aplicația este disponibilă deocamdată doar în SUA, a precizat Murati. Utilizatorii de Android vor mai avea de așteptat până noua aplicație care folosește inteligența artificială va fi disponibilă în cadrul acestui tip de software. Reprezentanții OpenAI au anunțat că nu au uitat de Android, iar următorul pas în dezvoltare este implementarea Chat GPT pe toate device-urile. „P.S. Utilizatori de Android, voi urmați! ChatGPT va ajunge în curând și pe dispozitivele voastre.” conform informațiilor prezentate pe blogul companiei.