Infofinanciar > Lumea la zi > Oamenii de știință trag un semnal de alarmă! Temperatura globală depășește limita de încălzire
Lumea la zi

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă! Temperatura globală depășește limita de încălzire

caldura (sursă foto: G4Media)
sursa foto arhiva companiei

Temperatura Pământului a depășit pentru o scurtă perioadă de timp un prag crucial, despre care oamenii de știință avertizează de zeci de ani că ar putea avea un impact catastrofal și ireversibil asupra planetei și a ecosistemelor sale, arată datele oferite de un important climatolog.

Pentru prima dată, temperatura medie globală de vineri, săptămâna trecută, a fost cu peste 2 grade Celsius mai mare decât nivelurile înregistrate înainte de industrializare, potrivit datelor preliminare împărtășite pe X de Samantha Burgess, director adjunct al Serviciului Copernicus pentru schimbări climatice, cu sediul în Europa.

Pragul a fost depășit doar temporar și nu înseamnă că lumea se află într-o stare permanentă de încălzire de peste 2 grade, dar este un simptom al unei planete care devine din ce în ce mai fierbinte și care se îndreaptă spre o situație pe termen mai lung în care impactul crizei climatice va fi dificil – în unele cazuri imposibil – de inversat, potrivit CNN.